Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster

Stukanie zaworów

<< < (3/4) > >>

Cendra:
a jak mają kilka lat to sprzedają za bezcen bo uważają, że to szrot :)

rufuz:
Ja nalałem raz Mobila i tez miałem klekot pod maska. Jak zamieniłem na Motula to wszystko jest w porządku. Przede wszystkim na Motulu nie ma tez az takich ubytków jak na Mobilu.
Czytałem wiele artykułów w necie i wpisów na forach i generalnie ludzie czesto chwala też olej Vavoline. Ja bym nie zamieniał minerała na półsyntetyk.
Jak auto może nie brać oleju. Przecież nawet w instrukcji obsługi jest wyraźnie napisane jakie sa normy na "branie oleju". Nie wiem jak jest w najnowszych silnikach ale w tych nieco starszych to raczej norma ze auto bierze olej no chyba ze ktos jezdzi tylko po własnym podwórku.

Cendra:
mi nie bierze, już powtarzam któryś raz :) co prawda minerał (Mobil 1), na liczniku 226 tyś km (wygląda realnie) i rok 93... naprawdę jestem z tego super zadowolony (taki wyjątek od reguły ten mój Scoupe :-P ) :) nic nie remontowałem, jedynie raz odnotowałem spadek jak puszczała mi uszczelka pod pokrywą zaworów, od tamtej pory nie ma spadków :)

on86:
To tylko pozazdrościć

rufuz:
mi bierze ale jak przejadę w 10-11 godzin 950-1000 km to wtedy mam ubytki. Jak jeżdżę tylko "wokół własnego podwórka" to jest inaczej ubytki sa niewielkie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej