Forum > ix35 EL
[ix35 EL] problemy z silnikiem i wycieraczką
grzegon:
okazuje się, że problemy z wycieraczką ma więcej ix-ów, serwis przy okazji mojej wizyty ma się nią zająć.
kreczman:
Jestem bardzo ciekawy co w serwisie powiedzą w tej sprawie. Do tej pory nie zwracałem na to uwagi, myślałem, że to wina nagrzanej szyby przez ogrzewanie kabiny.
Daj znać co Ci powiedzieli w serwisie.
Maolma:
--- Cytat: "Tommygun" ---Wycieraczki to masz raczej do wymiany. Czasem jednak one potrafią gorzej zbierać jak jest mróz...
--- Koniec cytatu ---
.
Moje wycieraczki w ix20 bez zarzutu były 1 dzień po odbiorze z salonu. Teraz też dłuższa na dole zostawia smugi. Ja mam taką wiotką, chyba nazywa się płaska, a może takie płaskie i długie w mrozy tak po prostu mają?
grzegon:
Jest to możliwe, choć miałem takie płaskie pióra w poprzednim aucie i to kupione za grosze w "biedronie" i wycierały doskonale nawet w zimie. Więc chyba nie powinno to mieć miejsca w przypadku wycieraczek montowanych fabrycznie w nowoczesnym aucie, no ale może się mylę, bo jakość części nie jest zbyt dobra?
jacek2:
U mnie minął trzeci rok eksploatacji auta i wycieraczki wszystkie pracują ok. No może czasem na mrozie gdy nalepi się śniegu na pióro to trochę paprze szybę , ale po roztopieniu czyści ją idealnie.....
Nawigacja