Forum > Getz

[Getz TB] Wymiana żarówki światła postojowego przedniego pra

(1/3) > >>

OldSkull:
Witam
Ostatnio zauważyłem, że nie świeci mi żadna z przednich prawych żarówek. O ile mijania na poruszanie ją reagowało (ale szybko przestało) i wymiana była prosta (odkręcić kapsel, wyciągnąć gniazdo, odhaczyć sprężynkę, wyciągnąć żarówkę i potem z nową w odwrotnej kolejności) to postojowe to jakaś mordęga. Widzę w środku  gniazdo, ale jak pociągnę to w ogóle nie chce nawet ruszyć, przekręcić nie mogę (powinienem?) a oznaczeń nie ma żadnych. W instrukcji opis jest absolutnie nieprzydatny (zdjąć gniazdo, wymienić, założyć gniazdo) - żadna z czynności nie jest wykonywalna dla mnie. Może ktoś wie jak sobie z tym problemem poradzić? Co prawda nie jest to pilne, ale czasami jednak ma się postój po lewej stronie jezdni i prawe światło byłoby przydatne.
Samochód to Getz 2008 1.1

Edycja tytułu. tekla

kosmos2011:
Rzeczywiście to była pomyłka.Czyli to ma być ta żarówka http://www.fotosik.pl/poka.Z mojego doświadczenia (oświetlenie tablicy rejestracyjnej) to trzeba nacisnąć i przekręcić w lewo.

OldSkull:
kosmos2011, tylko mi nie chodzi o kierunkowskaz, tylko o postojowe, które znajduje się w tej samej puszce co mijania, tylko parę cm w bok. Dokładnie wiem gdzie jest ta żarówka, ale nie mam pojęcia jak ją wymienić. Jedyny opis, który znalazłem w necie polegał na narzekaniu, że nawet mechanik się męczył 30 minut.

Kurako:
aby wymienić postojową żarówkę z przodu, przekręcasz uchwyt i wyciągasz, nic prostszego!

kosmos2011:

--- Cytat: "Kurako" --- przekręcasz uchwyt
--- Koniec cytatu ---

O 45 stopni w lewo.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej