Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] kierunkowskazy przy zamykaniu pilotem

<< < (2/3) > >>

ferudin:

--- Cytuj ---Napisz, czy coś robiłeś specyficznego zanim przestały działać kierunki przy zamykaniu - odłączałeś akumulator, robiłeś coś z pilotem, przekręcałeś kluczyk w stacyjce, naciskałeś przyciski pilota w jakiś sposób...
--- Koniec cytatu ---
Nic nie robiłem. Po prostu przestało działać...zauważyłem jeszcze że jak wciskam zamykanie na pilocie to nie gaśnie w kabinie lampka pod sufitem (ta co świeci jak się drzwi otworzy) gaśnie normalnie jak po zamknięciu drzwi a powinna wraz z przyciśnięciem zamknięcia drzwi. Po wciśnięciu otwierania lampka zapala się normalnie tak jak powinna. Nie wiem co jest grane i nie wiem do kogo tu się udać z tym bo też mnie to już wkurza.

felkner:

ferudin:
Dziękuje za wskazówki. Sprawdzę jak to będzie możliwe i podzielę się uwagami.

Yaro:
Dokładnie sprawdź wszystkie zamki, jak zamkniesz z pilota. Miałem ostatnio podobny przypadek okazało się że nie ryglują się lewe tylne drzwi, wystarczyło zaryglować od środka widocznie zameczek zamarzł. Teraz jest wszystko ok.

maciekw:
No i wszystko jasne. Dzięki koledzy za naprowadzenie, chociaż problemem było co innego - brak zwartej (albo rozwartej - w każdym razie wciśniętej) krańcówki maski.

Nie wpadłem, że jak brakuje krańcówki to nie będzie reakcji informującej o tym (w tym przypadku widocznie reakcją jest brak reakcji). I rzeczywiście, problem się pojawił po wymianie maski (jak pisałem wyżej) i w miejscu, gdzie powinno być "coś" dociskające krańcówkę jest otworek.
Może ktoś zrobić mi zdjęcie tego elementu, żebym wiedział jak wysokie to powinno być? (to jest zaraz przy atrapie, po lewej patrząc na otwartą maskę, na ramie jest widoczna krańcówka).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej