Forum > Pony / Excel

[Pony] Serce z Colta

<< < (3/4) > >>

IgoReCzeK:
Witam. To w takiej sytuacji pomyśl o dodatkowym orurowaniu płyty podłogowej (nie mam na myśli oczywiście sportowej klatki, bo w zawodach to kolega startować raczej nie będzie). W przeciwnym razie za jakiś czas będziesz jeździł czterośladem a nie dwu. ;-) Pozdrawiam Igor.

emer:
Hm.Ta kwota podana przez MobiaS na starym forum ( 8000 za 1,8 z lantry)...jest jakiś silnik,
którego przełożenie wyjdzie ok 1500?czy to głupie co napisałem?z wszystkimi jest tyle przerabiania?
Jeśli tak to moze by włożyć/przerobić na 1,5 mpi 84ps z pony i go podkręcić jakoś?biturbo, nitro...
nie no zart:p ale coś na pewno sie da z tego wyciągnąć...bo z gaźnikiem 72ps chyba nie warto kombinować...?
albo cos takiego
http://moto.allegro.pl/item388947377_hyundai_accent_excel_silnik_1_5_16v_1156.html
p.s.
czterośladem z napędem na dwa koła i dwie nogi:Pmysle właśnie nad spawaniem i nie wiem czy mozna wszystkie elementy spawać czy jest cos czego nie mozna...kolega jest dobrym spawaczem ale o przepisach nie ma pojecia:)

speedmaster:
u mnie w silnik 1,5 gaźnik włozone zostało 5 k i ledwo do 92 KM (na przelotowym wydechu) urosło :roll:

Vex:
Chcesz do zezartego prawie pelnoletniego samochodu wsadzic mocny silnik i miec wyscigowke i to wszystko za 1500zl ? Przeciez to jest smieszne.
Sam pomysl z lekka dobry, nie wspominajac o kwocie. Zreszta jak chcesz pozbyc sie samochodu na dobre kilka miesiecy to probuj, ale jak zamierzasz znalesc dobry silnik i go zalozyc za 1500zl to zycze naprawde powodzenia. Nie wspominajac juz o sportowym zawieszeniu w Pony :lol: i dobrym ukladzie hamulcowym. Pozwol mu lepiej doczekac spokojnej starosci. Nawet jakby to cudem wyszlo to bys zaraz wszystko polamal i poukrecal - wyobrazni troche. <cisza>

BartBartez:
Kup sobie Scoupe i na jakiś czas Ci to wystarczy. Pewnie taniej wyjdzie

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej