Forum > Lantra
[Lantra J2] Dusi się powyżej 4 000 obrotów/min.
tictac:
Dziś wstawiłem strumienicę w miejsce katalizatora.
W drodze powrotnej z warsztatu, wydawało się w porządku - 100 km/h na 3 biegu.
Niestety warunki na drodze nie sprzyjały testom, więc jutro dzień próby :-)
Jeśli chodzi o poziom paliwa to zawsze tankuję do pełna i raczej nie jeżdżę na rezerwie.
Co do filtrów to wszystkie nowe. W warsztacie powiedziano mi, że pompa nie powinna być zła, bo nie ważne czy wysokie czy niskie obroty - wydajność ta sama. A poniżej 3 000 obrotów jeździ normalnie.
Złośnik:
No to skoro wolisz taką diagnozę - wtryski.
tictac:
Raczej taka diagnoza nie byłe by zbyt miła.
Jak na razie sprawa wygląda tak: na ile mogłem sobie pozwolić to sprawdziłem. Na dwójce ciągnie do 5 000 obrotów, trójka tak samo, ale wtedy mam już ponad 100 km/h i pojawiają się światła lub inne utrudniacze - muszę jechać na autostradę :)
tomek27:
--- Cytat: "tictac" ---W warsztacie powiedziano mi, że pompa nie powinna być zła, bo nie ważne czy wysokie czy niskie obroty - wydajność ta sama. A poniżej 3 000 obrotów jeździ normalnie.
--- Koniec cytatu ---
Proponuje Ci zmienić warsztat, bo tam się znają, ale chyba na deskorolkach.
Pompka daje takie ciśnienie by w całym zakresie obrotów było odpowiednie ciśnienie na listwie wtryskowej/ wtryskach. Do obsłużenia 3 tyś obr. potrzeba powiedzmy 0,8 bara to już przy 7 tyś potrzeba 3 bary.
Strumienica zamiast katalizatora to nienajlepszy pomysł, delikatnie mówiąc. Lepsze zło to wspawanie prostej rurki.
Złośnik:
--- Cytat: "tomek27" ---Pompka daje takie ciśnienie by w całym zakresie obrotów było odpowiednie ciśnienie na listwie wtryskowej/ wtryskach. Do obsłużenia 3 tyś obr. potrzeba powiedzmy 0,8 bara to już przy 7 tyś potrzeba 3 bary.
--- Koniec cytatu ---
Więc jeśli zdycha pompka i daje tylko ciśnienie powiedzmy do 1 bara to jak obsłużyć wyższy zakres obrotów ??? Powiem tak kolego - tego typu diagnozy w 90% kończyły się wymianą pompy - to nie jest duży wydatek a wykluczysz dużo rzeczy + będziesz miał pewną pompkę.
Nawigacja
[#] Następna strona