Forum > Getz
[Getz] wspomaganie kierownicy
windziu:
Obejrzyj dokladnie i przewody i zbiorniczek, moze pekl i sie saczy plyn.
marcinsgdz:
Czy taka mała nieszczelnośc może wpływać na opisany problem?
[ Dodano: 2017-04-09, 11:00 ]
Wypiąłem z mocowań zbiorniczek i dokonałem oględzin. Zbiorniczek cały, węże całe i suche. Jedynie zauważyłem małe obecności płynu przy korku wlewu. Może to być po poprzednim właścicielu - może dolewał niechlujnie płynu.
Wszystko wyczyszczone do sucha i teraz muszę obserwować.
Kolejna sprawa to podniosłem maskę, otworzyłem drzwi i odpaliłem auto i przy jakichkolwiek ruchach kierownicą słychać takie: szu szu szu - ale tylko przy kręceniu kierownicą. Poziom płynu w normie.
powell:
--- Cytat: "marcinsgdz" ---Jeśli max skręcę kołami w lewo lub w prawo to słyszę pracę pompy.
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: "marcinsgdz" ---Kolejna sprawa to podniosłem maskę, otworzyłem drzwi i odpaliłem auto i przy jakichkolwiek ruchach kierownicą słychać takie: szu szu szu - ale tylko przy kręceniu kierownicą
--- Koniec cytatu ---
To normalne, wspomaganie kierownicy słychać, zwłaszcza przy maksymalnie skręconych kołach.
--- Cytat: "marcinsgdz" ---W porównaniu do innych aut trzeba włożyć więcej siły w kręcenie kierownicą.
--- Koniec cytatu ---
W różnych markach jest różnie, musiałbyć porównać do tego samego modelu tej samej marki. Mam nadzieję, że sprawdzasz wczasie jazdy, a nie na postoju ??
--- Cytat: "marcinsgdz" --- Poziom płynu w normie.
--- Koniec cytatu ---
I to jest najważniejsze. Obserwuj.
marcinsgdz:
Przesyłam link do nagrania. Od 7 sekundy kręciłem delikatnie kierownicą.
//www.youtube.com/watch?v=ukCxDuLEuJY
Płyn ma kolor malinowy i nie pieni.
Nawigacja