Forum > i20

[i20 PB] Podgrzewane lusterka

(1/3) > >>

budrys:
Witam,
Od niedawna jestem posiadaczem Hyundaia i20 w wersji comfort. Niestety nadeszła zima i zaczął mi doskwierać brak podgrzewanych lusterek. Stąd moje pytanie: Czy w wersji comfort jest wyprowadzona inastalacja, która umożliwia podpięcie lusterek z podgrzewaniem, czy może chęć ich zamontowania będzie się wiązała z większą modyfikacją?

Pozdrawiam,
Paweł.

el capitan:
Chciałem kiedyś założyć w ASO  - koszt 300 zł. Wymieniają wkłady lusterek i podpinają kable pod  "przycisk" ogrzewania tylnej szyby.

budrys:
Cena przyzwoita, więc po nowym roku podzwonię po serwisach i dam znać jak sprawa wygląda.

albert:
Co prawda mam Getz'a, ale też miałem ten problem. Żeby sprawdzić instalację, zdjąłem trójkątny boczek przy lusterku i sprawdziłem ile przewodów wchodzi do kostki. U mnie było pięć, więc trzy do regulacji lusterka, a dwa do podgrzewania, czyli instalacja gotowa. Tylko u mnie były lusterka bez wkładów grzejnych. Kupiłem lusterka z wkładami i teraz grzeją, aż miło. Poniżej zdjęcie kostki z przewodami. Jeżeli masz pięć przewodów, to masz pociągniętą instalację.

stalowiak:

--- Cytat: "albert" ---Kupiłem lusterka z wkładami i teraz grzeją, aż miło.
--- Koniec cytatu ---
Jak wyciągnąłeś lusterka bez grzania, to były gdzieś kable, że wystarczyło tylko podpiąć, czy musiałeś samemu jakieś kable dorabiać? I podpięte jest to pod ogrzewanie tylnej szyby?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej