Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Wybór auta
michal1142:
--- Cytat: "JKowalski" ---
Z ciekawości, czemu chcesz ominąć ten filtr kabinowy?
--- Koniec cytatu ---
Chodzi mi o filtr cząstek stałych zawartych w spalinach, zwany również DPF lub FAP. Ma on za zadanie wyłapywać sadzę ze spalin, a sprawia dużo kłopotów. Zaznaczam, że jest to element bardzo drogi!
To co mi napisałeś odnośnie oględzin auta jest ABC każdych oględzin. Oczekuje bardziej szczegółowych informacji, np jakiś luz na wale, który może być kosztowną naprawą. Może jakiś rozmiar opon jest szczególnie drogi.
stolek6:
Zaden santa fe pierwszej generacji nie mial filtra czastek stalych
Dodatkowo napisze ze moj poprzedni sf 2,0 crdi 2wd 2003 r. mial, jednomasowe kolo zamachowe.
michal1142:
--- Cytat: "stolek6" ---Zaden santa fe pierwszej generacji nie mial filtra czastek stalych
Dodatkowo napisze ze moj poprzedni sf 2,0 crdi 2wd 2003 r. mial, jednomasowe kolo zamachowe.
--- Koniec cytatu ---
Dawał radę w lekkim terenie? Pytam, czy pozwolił Ci zjechać z utwardzonej drogi i nie wymagał interwencji ciągnika rolniczego ;-)
JKowalski:
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2866 poczytaj jeszcze ten tamat
michal1142:
Dzięki za info. Praktycznie największym problemem jest miejska dżungla i wysokie krawężniki, oraz dziury w drogach. Rzadko wyjeżdżam w teren, który ogranicza się do dróg polnych o różnym stopniu trudności i przy maximum uwagi mogę czasem wjechać Octavią....
Nawigacja
[#] Następna strona