Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Wybór auta

<< < (3/15) > >>

BMsw:
Tak ze zdjęcia to każdy ślicznie wygląda , może ktoś z forum ma blisko to by podskoczył i wstępnie obejrzał .
A tak na marginesie kupuj mojego 2003 r 170 tys przebieg 2 . 0 crdi rok w kraju pełny serwis belgijski i założona nowa książka serwisowa w Polsce .

volcan:

--- Cytat: "grzesiekalf" ---Witam  w sobotę mam zamiar pojechać i pooglądać ewentualnie kupić któryś z ty samochodów:
http://otomoto.pl/hyundai-santa-fe-2-0-crdi-klima-skora-serwis-C27664957.html

http://otomoto.pl/hyundai-santa-fe-4x4-klimatyzacja-af-zamiana-C27147267.html

Proszę was o wypowiedzenie się na ich temat:
--- Koniec cytatu ---

Pierwszy to 2WD i do tego ma dość dziwne zestawienie - praktycznie jest to golas (manualna klima), ale skąd w nim się wzięła skórzana tapicerka? Skóra na kierownicy na pewno nie jest oryginalna. Zwróć też uwagę na rozmiar kół - są tu koła 15" - IMHO Santek wygląda na nich trochę jak jamnik na krótkich łapkach ;) Pachnie mi to auto VAN-em przerobionym na osobówkę.

Drugi to taka dość nietypowa wersja - bez plastikowych nakładek na progach i drzwiach - to oznaka całkowitego niemalże braku wyposażenia - chociaż jest tu klima (manualna). Plusem jest napęd 4x4, minusem fakt, że auto jest niby niepłacone (więc dojdą Ci opłaty) a na zdjęciach ma jakieś tablice LZA. Co do tej "ciężarówki" - owszem - rejestruje się je jako ciężarowe, ale nie spełniają wymogów VAT-1, więc odliczenie VAT od zakupu i paliwa jest jak dla osobówki (tj. limit procentowo - kwotowy przy zakupie i brak odliczenia VAT od paliwa) - to tak przy okazji, bo nie wiem, czy interesuje Cię zakup do firmy, czy prywatny.

ROTHMANS:
Mam identyczna i jestem bardzo zadowolony
http://otomoto.pl/hyundai-santa-fe-4x4-klimatyzacja-af-zamiana-C27147267.html

W pierwszym momencie pomyślałem że to moja powaga   :mrgreen:

[ Dodano: 2013-01-23, 00:28 ]

--- Cytat: "volcan" ---Drugi to taka dość nietypowa wersja - bez plastikowych nakładek na progach i drzwiach - to oznaka całkowitego niemalże braku wyposażenia
--- Koniec cytatu ---

Zle mówisz to była wersja na Włochy i sie by zgadzało

grzesiekalf:
Czyli co ten czarny jest jakiś zły coś z nim nie tak? ktoś specjalnie wsadził do niego skórę tylko po co ? z tego co wiem jest z Belgi

volcan:

--- Cytat: "volcan" ---Drugi to taka dość nietypowa wersja - bez plastikowych nakładek na progach i drzwiach - to oznaka całkowitego niemalże braku wyposażenia
--- Koniec cytatu ---

Zle mówisz to była wersja na Włochy i sie by zgadzało[/quote]

Nie wszystkie włoskie są "odplasticzone" - no ale nie widziałem ani jednego bez nakładek i z dobrym wyposażeniem. Wszystkie miały manualną skrzynię, manualną klimę i szmaciane fotele, do tego czarne klamki i najczęściej koła 15" (jeden miał 16" i miał śliczny, złoty kolor, ale co z tego... wszystko do roboty...)

Włoskie lepiej wyposażone wersje są już "normalne" - tzn. z plastikiem na dole drzwi i progach.

[ Dodano: 2013-01-23, 23:28 ]

--- Cytat: "grzesiekalf" ---Czyli co ten czarny jest jakiś zły coś z nim nie tak? ktoś specjalnie wsadził do niego skórę tylko po co ? z tego co wiem jest z Belgi
--- Koniec cytatu ---

W krajach Beneluksu są popularne auta typu SUV, duże kombi itp. z kratką za przednimi siedzeniami - przepisy traktują je jak ciężarówki. Widziałem kilka aut, które miały już normalne wnętrze, ale "z pochodzenia" były van-ami - po wymianie prawie kompletnego wnętrza.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej