Forum > Accent

[Accent LC] 1.5 CRDi - Nie odpala czy ciepło czy zimno

<< < (2/2)

BB112:
Hmm , moze by, a pali Ci sie kluczyk od immo na konsoli czy gasnie? Bo nie zagada jak immo blokuje, mi kiedys w wersji przed liftem  tez sie zawieszal immo.

Mar91Ko:
Właśnie jest tak że jak kluczyk przekręcę to świeci a gdy zacznę odpalać to gaśnie i słychać takie "cyk" jak by coś odłączało. A nieraz też po prostu mruga i wtedy wiem że nie odpalę dopóki (i to jest dziwne) nie przeczyszczę filtra paliwa, po tym zabiegu jak przekręcę kluczyk to już świeci. A co z tym immo? Słyszałem że odłączenie to koszt ok 400 zł. A może można to jakoś naprawić?

mtfk:
Ja jeszcze w seicento,miałem taki przypadek podobny,bywało że nie zapalał dopiero za 5-razem,czasami od razu a jeszcze wogóle- ogólnie loteria. Pojechałem do elektryka no i wyczyscił rozrusznik- auto zapalało normalnie, za 2-3 dni auto znowu zaczynało wariować, pojechałem wymieniłem rozrusznik- po paru dniach znów to samo, aż auto całkem zdechło. Zaholowałem auto do serwisu po podłaczeniu do komputera okazało się że immobilaiser klęknął.Ratunkiem było albo odłączenie immobilasera albo nowy koszt ok 500 zł.

Zbyszek:
Mar91Ko, jeśli kontrolka immo się świeci po przekręceniu kluczyka to jest ok. Jeśli by w ogóle się nie zapaliła to wtedy masz problem z immo.

--- Cytat: "Mar91Ko" ---masz słaby akumulator a jeżeli masz pompo-wtryskiwacze to przez słaby akumulator może nie doprowadzać paliwa
--- Koniec cytatu ---

Może nie znam się stuprocentowo na silnikach diesla ale silniki CRDi to wtrysk typu Common Rail a nie na "pompo wtryskach"

--- Cytat: "Mar91Ko" ---nie odpalę dopóki (i to jest dziwne) nie przeczyszczę filtra paliwa
--- Koniec cytatu ---

Wiem, że wymieniłeś filtr ale może po prosu trafiłeś trefny egzemplarz?

domin:
Moim zdaniem podstawa, to zdrowa bateria, jeśli masz kiepską to i tak będziesz musiał wymienić. Zrobisz to teraz, to jedna przyczynę masz wyeliminowaną. Rozrusznika nie trzeba od razu wymienić, wystarczy go wykręcić i wymienić zużyte elementy.
No i ta urwana świeca - na Twoim miejscu nie zastanawiałbym się tylko to zrobił. Później faktycznie można się zastanawiać nad jakimiś czujnikami, czy tym podobnymi rzeczami.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej