Forum > Getz
[Getz] Czy trzeba by coś wymienić?
robaszek127:
Bez przesady że 600zł za dobry rozrząd, chyba że z robocizną w ASO.
Ja dałem 185zł plus wysyłka w sklepie internetowym. W tym pompa plus rolka japońska GMB oraz pasek wiec nie najtańszy zestaw bo gmb są bardzo dobre w koreańcach. Ale wiadomo w zwykłym sklepie za samą pompę wołają 120, pasek 80 plus rolka pewnie z 90.
albert:
W moim Gacku wymiana rozrządu kosztowała 730 zł. Pasek, rolki i pompa 430 zł oraz robocizna 300 zł. ( znajomy mechanik, nie ASO ). Części do Getz'a 1,3 są tańsze, więc 200 zł. jest całkiem realną ceną, ale przy robociźnie własnej. Z robocizną będzie to ok. 500 zł. Ja nie zdecydowałem się na samodzielną wymianę, bo uważam, że nie jest to takie proste, zwłaszcza na parkingu.
Zbyszek:
Kurako, rozrząd jak najbardziej można wymienić samodzielnie, mechanik też sam wykonuje te czynności jednak jeśli nie ma się w tym zakresie doświadczenia lepiej powierzyć to fachowcowi. Taka moja rada i potraktuj ją poważnie tym bardziej, że rozrządu nie wymienia się co chwilę.
Kurako:
wiem wiem, same tego nie bede robił :)
a powedzcie mi czy bedzie jakas zauwazalna roznica po wymianie rozrzadu?
albert:
U mnie nie było żadnej różnicy. Wymieniałem zgodnie z grafikiem, czyli profilaktycznie. Stary rozrząd był jeszcze dobry.
Nawigacja
[#] Następna strona