Forum > Getz
[Getz] Czy trzeba by coś wymienić?
Kurako:
Witajcie po długiej nieobecności zakładam pierwszy temat :D
Post z zapytaniem, ponieważ w związku z charakterem obecnej pracy, licznik mojego auta już ma 94000, więc o około 16000 więcej niż w maju :P więc stąd moje pytanie:
Czy trzeba coś wymienić w tym samochodzie? Rozrząd? Bo nie było w nim oprócz kompletu gum i sondy lambda nic wymieniane od 9 lat.. I wszystko działa..
kosmos2011:
Strona 178 http://hyundaiklub.pl/forum/dload.php?action=category&id=4
robaszek127:
Raczej na pewno trzeba wymienić pasek rozrządu. Jeśli rolka jest fabryczna gmb to może posłużyć nadal bo sam u siebie sprawdzałem i była jak nowa. Radze sprawdzić pompę wody czy nie ma luzu bo u mnie 2 wymiany paska nie wytrzymała bo miała spory luz i wstawiłem także GMB bo to sprawdzona marka.
Kurako:
aha :) ok, czyli zrobić rozrząd :)
[ Dodano: 2012-12-24, 12:13 ]
a co ze świecami jeśli nie ma problemu z zapalaniem, bo w książeczce pisze ze co 40000 km wymiana ;p?
[ Dodano: 2012-12-24, 12:18 ]
da rade to wymienić samodzielnie ?
robaszek127:
Są dwie szkoły wymiany świec. Czyli co ile mówi ksiażka serwisowa a nawet niektórzy jeżdżąc na lpg wymieniają je co roku razem z przewodami. Ja tam od zawsze jeżdżę na nich póki są dobre więc i ponad 60 tys.
Co do rozrządu jak się wie o co biega to samemu można wymienić ale jest sporo czasu zabiera odkręcanie a potem trzeba dobrze wszystko złożyć bo to raczej ważna rzecz.
Nawigacja
[#] Następna strona