Forum > Accent
[Accent LC] Komfort jazdy na dłuższej trasie
kml:
Hants, nieco off topa: czy autostrady są płatne w UK? Ostatnio jak liczyłem wyjazd gdzieś tam jadąc polskim "autostradami" płatnymi to koszt wyjazdu podniósł się dramatycznie :/
Zbyszek:
--- Cytat: "kml" ---Od samego początku kiedy mam to nieszczęsne 1.3 kusiło mnie żeby jechać na hamownie bo te 84km strasznie słabe są a włączenie klimy przetrąca im kulasy na maksa. Następna generacja accent z silnikiem 1.4 ma 90 koni a samochód jeździ totalnie inaczej czyli bez porównania lepiej.
--- Koniec cytatu ---
Mała poprawka: 1.3 w LC ma 86KM a 1.4 w MC 97KM :-P To prawda, że jeździ lepiej.
--- Cytat: "kml" ---wyciszenie na masce, którego nie ma accent
--- Koniec cytatu ---
LC nie ma, MC już ma.
Chociaż nie byłem w UK to z tego co się orientuję poza Niemcami wszędzie płaci się za autostrady :-P
kml:
--- Cytat: "Zbyszek" ---Mała poprawka: 1.3 w LC ma 86KM a 1.4 w MC 97KM
--- Koniec cytatu ---
Tym bardziej smutne te 86 km w LC :(
--- Cytat: "Zbyszek" ---Chociaż nie byłem w UK to z tego co się orientuję poza Niemcami wszędzie płaci się za autostrady
--- Koniec cytatu ---
Wszędzie za wszystkie? Myślałem, że w UK tak nie jest do końca i stąd to pytanie.
[ Komentarz dodany przez: Zbyszek: 2013-01-05, 17:57 ]
Z tego co mi wiadomo ale najlepiej jak wypowie się Hants
Łukasz:
--- Cytat: "Zbyszek" ---1.3 w LC ma 86KM a 1.4 w MC 97KM :-P To prawda, że jeździ lepiej.
--- Koniec cytatu ---
To nie taka mała różnica jakby nie patrzeć. Jakby to były moce typu 200-300KM to te 1KM byłoby niezauważalne ale w takim silniku ta nieco większa pojemność i 11 koni więcej może zmienić dużo.
Ciekaw jednak jestem co by na hamowni wyszło. Czasem się zdarza, że auto "wypluwa" większą moc niż deklarowana :-P
Wcześniej jeździłeś LC, teraz MC. Jak jest ze sztywnością zawieszenie w MC - też jest taka "kanapa" czy trochę to utwardzili?
Pewniej się prowadzi czy podobnie?
Zbyszek:
I zmienia dużo. Kiedyś miałem tak jak pisał kml, po włączeniu klimy dziwne uczucie jakby połowa mocy "uciekła". Obecnie nie mam tego problemu. Nowszy Accent prowadzi się trochę inaczej bo to tak naprawdę zupełnie inne auto. Jedyne co ma wspólnego z poprzednikiem to nazwa modelu. Samochód jest większy, prowadzi się sztywniej, ma bardzo precyzyjny układ kierowniczy ale to może dzięki elektrycznemu wspomaganiu, każdy minimalny ruch kierownicą natychmiast przenoszony jest na koła. Niestety jeśli chodzi o tylny zawias to poszli w prostotę bo jest na belce. Żeby się niepotrzebnie nie rozpisywać a napisać coś co pasowało by do tematu to pomimo jakichś tam minusów LC uważam, że ma dużo więcej plusów. Generalnie zadowolony byłem z auta. Dużo lepiej jeździło mi się nim w trasach niż po Waw-ie. Kupując go na początku 2009 roku za 8 tys. to było jedyne rozsądne auto za tę kwotę, które było powyżej 2000 roku produkcji oraz posiadające sprawną klimę i dodatkowo będące super utrzymane. Wówczas w tych pieniądzach można było jedynie przebierać w innych markach ale max roczniki 98 i z klimą "do nabicia" a jeśli ktoś choć trochę zna się na tej branży to będzie wiedział co to znaczy :mrgreen: :mrgreen:
Nawigacja
[#] Następna strona