Forum > Accent
[Accent LC] Komfort jazdy na dłuższej trasie
Łukasz:
--- Cytat: "Zbyszek" ---To prawda a wzięło i bierze się to z tego, że auto ogołocone ze wszystkiego jest po prostu tańsze. W Niemczech już w latach 90-ych nikt nie chciał by kupować auta bez ABS czy poduszek powietrznych. Mój dawny LC był kupiony w Czechach i miał np. 2 poduchy, klimę ale ABS-u niet.
--- Koniec cytatu ---
W moim jest klimatyzacja i centralny zamek. Obecnie klimatyzacja to już w zasadzie standard i wiele osób nie kupiłoby już auta bez tego dodatku ale w 2001 roku to był jeszcze luksus (przynajmniej w tej klasie aut) i wiele osób myślało w kategorii "po co mi ta klimatyzacja, przecież mogę sobie szyby otworzyć" :mrgreen:
Podobnie było kiedyś z centralnym zamkiem "a po co mi to, przecież mogę sobie od środka drzwi pozamykać a na końcu kierowcy" ;)
[ Dodano: 2012-12-27, 00:19 ]
--- Cytat: "kml" ---Osobiście to nadal jestem zwolennikiem teorii spiskowej w kwestii co kraj docelowy to wyposażenie 8-)
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem jaka jest ta Twoja teoria ale moim zdaniem jednym z powodów istnienia wersji kiepsko wyposażonych jest możliwość stopniowania ceny. Obecnie np. zdaża się, że auta wysokiej klasy w podstawowych wersjach nie mają klimatyzacji albo mają manualną. Producenci pewnie oferują te wersję licząc na to, że prawie nikt nie kupi auta takiej klasy w tej wersji co pozwala im chwalić się np. jedną z niższych cen w segmencie a faktycznie sprzedawać auta drożej niż gdyby ta podstawowa wersja była lepiej wyposażona.
kml:
Od zawsze jest tak samo czyli PL golas VS DE golas. Pamiętam, że Felicja w DE miała obrotomierz, ABS, poduszkę i wspomaganie a w PL nawet nie było 3 światła stopu w nowym samochodzie z salonu ;/
BartBartez:
no to ja dodam, że" mój" Accent ma dwie poduchy, ABS,klimę i centralny zamek z pilota(kluczyka). Pewnie dlatego, że z Niemiec i 2004r.
Bervoc:
Ja mam krajowego Accenta z 2003r. Mam elektryczne lusterka (również podgrzewane) i 4 szyby elektryczne, centralny zamek z pilota; ABS'u i klimy brak
kml:
--- Cytat: "BartBartez" ---Pewnie dlatego, że z Niemiec i 2004r.
--- Koniec cytatu ---
Tylko dlatego, że jest z Rzeszy :)
Bervoc, i to jest właśnie debilizm wyposażenia rodem z polskiego salonu :/ Ja mam taką samą akcję czyli klima i dołożony centralny. Nie wiem czy w 2000r nie trzeba było dopłacać do wspomagania kierownicy :/
Nawigacja
[#] Następna strona