Forum > i40 VF

[i40 VF] i40 - Pierwsze wrażenia.

<< < (21/28) > >>

MD13:
W związku że nabyłem właśnie i40 wagon porównuje je do peugeota 508 sw którego miałem wcześniej.
Zawieszenie:
Na duży plus dla i40. Komfortowe , przyjemnie się jeździ. 508 w porównaniu do i40 sztywna jak traktor.
Ergonomia schowki itd.
Miejsca porównywalnie. Za to dużo więcej i większych schowków w i40.
Dach panoramiczny:
Bardziej podobał mi się w 508. Roleta rozsuwała się od przodu do tyłu z 3 między położeniami. W i40 plus szyberdach.
Silnik.
W 508 miałem 163 konie z manualne w i40 137 konie w automacie i co ciekawe bardzo przyjemnie się jeździ w automacie w i40. 508 miała większego kopa co też było fajnie. Jednak wydaje mi się że moment w 508 jest wyżej niż w i40.
Inne
Navigation chodzi lepiej , znaczy szybciej niż w 508.
I40 jest cichsza.

Jak na razie jeden wypad trasa Łódź - Wawa - Łódź.
Auto i40 1.7 crdi automat 137 km.
( autostrada tempomat do 140 km/h, czasami mniej bo wiadomo co jest na tej zakorkowanej autostradzie, chwilami 160km/h - 180 km/h  , trochę po mieście w wawie , generalnie bez szaleństw)
wyszło - 5.9 l na 100km.
Uważam to za bardzo dobry wynik. Myślałem ,że będzie więcej.

konradek:
Moje wrażenia po przejechaniu 6 tys. km i trzech miesiącach użytkowania:

- spalanie 7,05 na 100 km - z czego ponad połowa na autostradzie, 1/4 w mieście
- na autostradzie przy wyższych prędkościach potrafi wypić
- najniższe spalanie - 6,3 na 100 km (duży udział zwykłych dróg)

Na minus:
- klapa tylna - gdy pada deszcz trzeba uważać jak się podnosi bo można oblać się wodą
- światła mijania (mam H7) wydają się słabe
- roleta bagażnika (mogli to lepiej rozwiązać)

Alonzo_:
Konradek o jakich prędkosciach mówisz autostradowych że wtedy potrafi wypić?
Ja na trasie 1700 km 80-85% autostrady z prędkościami 130-160 i zapakowanym na urlop autem mialem z kalkulatora 5,3 a z kompa 5,1. Jak dla mnie rewelacja.  To był jedyny taki wynik bez emeryckiej jazdy - dojazd na kwatere na urlopie. Może południowe powietrze ma lepszą kaloryczność i mniejsze opory  ;-) bo u nas po autostradzie kolo 6 wychodzi mi przy prędkosciach 130-150. Wokół domu mam 6,5-7 litrów jeśli nie wyjeżdżam nigdzie w traskę.

malutki83:
Widocznie Alonzo była to autostrada z górki  :mrgreen:

waszek_rmc:
Mam tak samo jak Alonzo_,  spalanie liczone na tej samej stacji i ten sam dystrybutor (SHELL V-POWER) - wychodzi 5.9 średnio (odcinki po 15-70km - komp 5.7 pokazuje). Ja zrobiłem 13 tys od zakupu i jak na razie same superlatywy. Oprócz DPF, ale to już inna bajka.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej