Autor Wątek: [ix35 EL] Ile można wynegocjowac na nowym X35  (Przeczytany 25261 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

javax

• Gość
[ix35 EL] Ile można wynegocjowac na nowym X35
« dnia: 17 Grudzień 2012, 23:11:58 »
Witam,

Przeglądając forum nie znalazłem tematu poruszającego negocjacje z dealerami.
Jestem ciekawy jaki rabat można wynegocjować na nowego X35. Przymierzam się do 2.0 w benzynie i jestem ciekawy jakie rzędu kwotę dealer może opuścić, ewentualnie na jakie dodatkowe wyposażenie można liczyć.
Liczę, że podzielicie się Waszymi sukcesami :)

Pozdrawiam,
J

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Grudzień 2012, 07:43:53 »
Jak chcesz dobrze liczyć to licz na siebie. Szanse na znaczne upusty są znikome, ze wzgl na bardzo duży popyt na ten rodzaj Hyuika (IX35).
Jeśli coś wskórasz to się pochwal.

Tommygun

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Grudzień 2012, 08:09:38 »
To fakt, szukałem długo na rynku wtórnym, na ulicach naprawdę dużo IX-ów widzę ale w ofertach używanych posucha. Co innego z crv czy rav-4, z nowych roczników na ulicach nie jest ich więcej a raczej mniej a w ofertach od rocznika 2010 jest w czym wybierać. Miałem okazję jeździć crv jak i rav-4 i jakoś mnie nie zachwyciły, szczególnie crv z udawanym i przedpotopowym napędem na 4 koła.

Negocjuj, jak nie upust, to może dorzucą jakieś wyposażenie.

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Grudzień 2012, 09:30:37 »
A może załapiesz się na wyprzedaż rocznika 2012?? Wtedy możesz coś więcej uszczknąć. Tylko tak się zastanawiam czy przy popycie na to auto coś z roku 2012 zostanie... :evil:  :-(

klemens

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Grudzień 2012, 09:48:18 »
Zostanie, zostanie. Ja kupiłem w lutym poprzedni rocznik. Obdzwoniłem połowę salonów w Polsce (więcej mi się nie chciało). Telefonicznie uzgodniłem najniższą cenę (za ten sam konkretny model, stojący na placu w Mszczonowie). Hyundai dawał 7tys. upustu. Najtaniej zaoferowano mi (w sumie) 14tys.upustu (albo 15 - nie pamiętam dokładnie ceny wyjściowej). Załatwiłem wszystko telefonicznie i mailowo i pojechałem do owego salonu tylko odebrać auto. Jeszcze dostałem sporo gadżetów.  :-D

javax

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Grudzień 2012, 23:08:02 »
Uff ... przynajmniej jeden post napawający optymizmem. Liczę, że kryzys w branży będzie moim sprzymierzeńcem, a nie ukrywam, że chętnie zapoluję na rocznik 2012. Ale wszystko w swoim czasie - najpierw jazda próbna i wstępne badanie gruntu, a potem jak wszytko pójdzie ok, to twarde negocjacje :)

Neptunek

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Styczeń 2013, 19:08:30 »
To ja podam trochę rzeczywistych danych, bo z tego tygodnia ;)
Zakup to: ix35 - 2.0 CRDi 184KM 4WD, wersja STYLE, kolor: COOL BROWN.
Do tego co powyżej dodatkowo:
- tempomat
- nawigacja (AutoMapa) z kamerą cofania
- gumowe dywaniki do środka
- czujnik parkowania przód
- aluminiowa osłona pod silnik
- 4 pełne koła (felga zimowa aluminiowa 16") + 4 opony zimowe
Za to wszystko do zapłaty: 115856 zł (brutto).
Pewnie ktoś powie że dużo, ale ja się kiepsko targuję :(

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #7 dnia: 07 Styczeń 2013, 11:59:34 »
Ja w 2010 r za wersję comfort w manualu z 2.0 dieselem i napedem na 4 kółka zapłaciłem 119 000 zł, i tylu pierdół nie dostałem. Więc tylko pogratulować owocnego zakupu. Targować się nie musisz, skoro tyle wyrwać potrafisz... :mrgreen:  :mrgreen:

Offline kri$

• Giełda
« Odpowiedź #8 dnia: 07 Styczeń 2013, 14:57:39 »
Dziś pytałem o ix35 comfort, 1.6 metalik, zaproponowali wstępnie - 74.700. Dorzucają komplet opon zimowych z alusami, dywaniki i czujki cofania, lakier w cenie. Jak dla mnie oferta słaba, jutro spróbuje lepiej wynegocjować. Oferta 3x33% ciekawa bo nie traci się upustów. Comfortów maja dużo, jedynie małe ilości w wersji style.

marbrzozk

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 07 Styczeń 2013, 15:07:30 »
Cytat: "kri$"
Dziś pytałem o ix35 comfort, 1.6 metalik, zaproponowali wstępnie - 74.700. Dorzucają komplet opon zimowych z alusami, dywaniki i czujki cofania, lakier w cenie. Jak dla mnie oferta słaba, jutro spróbuje lepiej wynegocjować. Oferta 3x33% ciekawa bo nie traci się upustów. Comfortów maja dużo, jedynie małe ilości w wersji style.

Sprawdź w Kielcach i Dąbrowie Górniczej - stamtąd miałem najatrakcyjniejsze propozycje

B.Wojcieszak

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 07 Styczeń 2013, 15:11:42 »
Cytat: "kri$"

Rada. Zapytaj szczegółowo o opony. Mi sprzedawca wycenił opony na 2000zł (bez alufelg) i dał je jako upust. Zgodziłem się, nie pytając jakie to opony-przeoczyłem tą sprawę. A okazało się, że nie są warte 300zł za sztuke (marka Wanli) i w moim odczuciu nie nadają się do użytku. Mam problem z nimi do dzisiaj, bo nie da się ich fizycznie wyważyć.  Niestety brak funduszy, żeby je zmienić powoduje, że każdego dnia się wku@#$ i wspominam dzień zakupu. Pamiętaj o tym.

Pozdrowienia.

ak_11

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 07 Styczeń 2013, 22:49:18 »
Zapytaj w Toruniu, w ubiegłym roku dostałem dobry upust. Potatargować sie warto. Z oponami (tak jak kolega wcześniej powiedział) trzeba uważać.  Ja mam Vredestein - Wintrac 4 Xtreme - dobrze się sprawuje.

klemens

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 07 Styczeń 2013, 23:35:49 »
W Częstochowie też nieźle się negocjuje. Lepiej brać auta z placu w Mszczonowie - nie te, które stoją po salonach. Są młodsze, z końcówki roku. Rok temu kupiłem Style z ceną detaliczną 114 albo 115 tys za 99,9 tys z dywanikami (z bagażnikiem włącznie) i to był kres moich możliwości negocjacyjnych.

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #13 dnia: 08 Styczeń 2013, 12:18:01 »
Oj z tego co widzę teraz możliwości negocjacji jest znacznie więcej, w 2010 r ja przy zakupie niewiele mogłem wskórać. Było jedno auto do wyboru od zaraz, albo oczekiwanie dobrych kilka m-cy (a nawet rok czasu) na auto prze siebie skonfigurowane. No a potem jeszcze przerwa w produkcji ze wzgl na przeniesienie fabryki do Czech..... Ciężkie były czasy.... :cry:  :cry:

Offline kri$

• Giełda
« Odpowiedź #14 dnia: 09 Styczeń 2013, 14:58:35 »
Okazuje się że ciężko coś dobrego wynegocjować.
Była partia samochodów w lepszych cenach, ale samochody nie spełniały norm EURO V, i musiały być zarejestrowane do końca 2012 roku. Z uwagi że ix35 sprzedają się bardzo dobrze, więc ochota na dobre rabaty zmalała.