Forum > ix35 EL
[ix35 EL] wymiana żarówek postojowych (w5w)
ravk:
Plastik oprawek tych żarówek mięknie jak się trochę podgrzeje (zapalone lampy przez kilka minut) i wtedy wychodzi zdecydowanie łatwiej (wypróbowane) :-D
mada:
Wymięcie sobie na diodowe dedykowane do współpracy z szyną can-bus.
Nie mylić biegunów ponieważ nie będą świecić.
Będzie spokój z nimi na bardzo dłuuuugo.
zomol:
--- Cytat: "mada" ---Wymięcie sobie na diodowe dedykowane do współpracy z szyną can-bus.
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem czy dedykowane ale kupiłem komplet diód w5w za 3 zł w Auchan i bardzo ładnie świecą chociaż miały być całkiem białe a jest biały z lekką niebieską poświatą.
Dla "wyśmiewców" :lol: nie jestem zwolennikiem diód i agro tuningu ale mam nadzieję, że diody będą bardziej trwałe i przynajmniej przez rok nie będę musiał zmieniać postojówek (od wymiany minął tydzień a do dziś mam po niej ślady na rękach :-P )
jacek2:
Zgadza się. U mnie świecą (diody) już prawie trzeci rok. Bardzo ładna poświata biało niebieska- daje ładny efekt....
mfax:
Witajcie.
Niedawno nabyłem swojego ix'a... i dziś nastał ten dzień, że zmierzyłem się z wymianą żarówek.
Najpierw padła H7 przód/kierowca --- poszło gładko (tu zdziwienie, bo w Astrze H i Megance musiałem się napocić), niestety po godzinie poszła żarówka postojowa przód/pasażer i tu całkowita porażka :cry:
Walczyłem na różne sposoby, ale nie wiem jak się za "cholerę" zabrać ?
Co robić ??? Kręcić, ciągnąć etc. Robiłem to rękoma z wyczuciem, żeby czegoś nie połamać i nic :cry: Pomóc sobie małymi szczypcami ?
Wytłumaczycie i wskażecie jasną stronę mocy...
Nawigacja
[#] Następna strona