Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] problem z wtryskami 2.0 crdi
Probably:
nie wiedzieć czemu.. z miejsca na myśl przyszła mi teściowa - sabotażystka :mrgreen:
a tak serio, może faktycznie źle sformułowałem pytanie.
Chodziło mi bardziej oto czy możliwym jest aby dwa wtryskiwacze uszkodziły się samoistnie w jednym momencie.
Wybaczcie laikowi kolejne pytanie... czy lejące wtryski są w stanie podnieść "poziom oleju" w silniku dwukrotnie ?
volcan:
Jak liczone jest to dwukrotne podniesienie poziomu oleju?
A uszkodzony wtryskiwacz bez problemu może podnieść poziom oleju - ON nie odparowuje przecież jak benzyna, tylko rozrzedza olej silnikowy. A jeżeli wtryskiwacz leje, to paliwo nie jest spalane w cylindrze, tylko spływa po gładzi cylindra i miesza się z olejem.
vanhelsing:
Oczywiście, że mogły paść dwa wtryskiwacze naraz. Jeśli sitka i filtr przepuściły jakieś brudy lub mikro opiłki metalu to nigdy nie wiadomo co padnie, jeden wtrysk, dwa, wszystkie. Może paść pompa wysokiego ciśnienia. Zależy od szczęścia(lub jego braku). Tu nie ma żadnej reguły. To jest że tak powiem sprawa losowa. A co do poziomu oleju-lejące wtryskiwacze mogą podnieść poziom oleju a nawet wypalić dziurę w tłoku jak będziesz miał pecha. Z kolei rozrzedzenie oleju silnikowego paliwem może doprowadzić do zatarcia silnika. Nie chcę Cię wystraszyć. To są po prostu usterki, które trzeba jak najszybciej usuwać.
Probably:
Panowie, autko powędrowało do innego mechanika.
Wstępna diagnoza: wypalone końcówki wtrysków. Po wymianie końcówek santek odpalił. Problem w tym, że kopci i nierówno pracuje.
Kompresja : 1cyl. -brak :-( , 2cyl. - 25atm, 3cyl. -15atm, 4cyl. -23atm. Po zdjęciu wtyczki z pierwszego przestaje kopcić.
Możliwe przyczyny: "cały worek"począwszy od pokrzywionych korbowodów na wypalonym tłoku kończąc :-/ dźwigienkę (wspomnianą przez kolegów powyżej) ponoć można wstępnie wykluczyć (nic nie stuka).
W przyszłym tygodniu będą zrzucać głowice, może będę wiedział coś więcej.
Wracając do kompresji -wiecie jaka powinna być prawidłowa wartość ?
kosmos2011:
http://www.lw.cad.pl/jedn/jedn_cisn.htm
Nawigacja
[#] Następna strona