Forum > Lantra

Coś ze wspomaganiem? Sam nie wiem :(

(1/4) > >>

Joshi:
Mam taki problem, że za każdym razem kiedy odpalę auto [po nocnym postoju], czuję, że kierownica chodzi minimalnie ciężej niż powinna oraz słychać dość głośniej pracujące wspomaganie [np. jak chcę zrobić w miejscu pełny obrót koła]. Kiedy autko się rozgrzeje tego nie ma, co to może być? Zaczęło się to niedawno, po tym jak wymieniałem siłowniki od sprzęgła, zalałem nowym DOT'em i wkładałem filtr powietrza, ale to chyba nie jest powiązane z moimi objawami ;/

Mimix:
Hmm u mnie sie tak dzialo kiedy byla niska temperatura w nocy. Pompa wspomagania wydawala rozne dziwne dzwieki podobne do piszczenia przy dodawaniu gazu. Stwierdzono ze jest to tzw. "TTTM". tez tak masz? :>

Cendra:
sprawdź poziom płynu i jego stan (kolor).

Joshi:
Obstawiam, że może jest koniec płynu i wystarczy uzupełnić, ale czy są to też objawy padającej pompy wspomagania? Jak po nocy odpalę to słychać takie huczenie na wolnych obrotach, a przy maksymalnym skręcie kół w lewo czy w prawo się bardzo nasila? To przy postoju, przy ruszaniu na skręconych kołach czasami słychać takie... tuk...tuk..tuk.tuk? Co to jest?

Joshi:
Cendra, No sprawdziłem ten płyn i masz rację chyba... kolorek taki jakby niebieskawy, ale poziom jest ponad centymetr poniżej stanu MIN. Poza tym, pokręciłem nieco kierownicą w miejscu i wyje jak jasna cholera, a płyn w zbiorniczku się zapienił. Czyli co... dolać i po sprawie :)? Czy raczej pompa wspomagania i pasek?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej