Forum > Accent

[Accent X3] Bardzo słabe hamulce

<< < (3/3)

accencik:
kml jeśli chodzi o ręczny to jakoś się przyzwyczaiłem do jazdy bez niego, w sumie to bardzo rzadko go używam. Co do cylinderków to nie widać ich a 3 lata temu wymieniałem wszystko co jest w bębnach i nawet się nie spodziewałem ze źle działają...

kml:

--- Cytat: "accencik" ---jeśli chodzi o ręczny to jakoś się przyzwyczaiłem do jazdy bez niego, w sumie to bardzo rzadko go używam
--- Koniec cytatu ---

:shock:  ja bym się bał nie mieć ręcznego. Strzeli przewód hamulcowy i pozamiatane....

--- Cytat: "accencik" ---Co do cylinderków to nie widać ich a 3 lata temu wymieniałem wszystko co jest w bębnach i nawet się nie spodziewałem ze źle działają...
--- Koniec cytatu ---

Niestety to jest zas...y urok bębnów, że trzeba tam zaglądać :/ Tak jak pisałem w innym temacie uważam, że cylinderki powinno się posmarować smarem do hamulców i dopiero składać w całość a następnie naładować tego smaru pod uszczelki. W ten sposób dramatycznie spada ryzyko korozji tych elementów. Kolejna sprawa to regularna wymiana płynu hamulcowego żeby wody nie miał.

Bębny hamulcowe to dla mnie taki sam badziew jak kaseta magnetofonowa i dyskietka  :evil:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej