Forum > Accent
[Accent X3] Bardzo słabe hamulce
accencik:
kml jeśli chodzi o ręczny to jakoś się przyzwyczaiłem do jazdy bez niego, w sumie to bardzo rzadko go używam. Co do cylinderków to nie widać ich a 3 lata temu wymieniałem wszystko co jest w bębnach i nawet się nie spodziewałem ze źle działają...
kml:
--- Cytat: "accencik" ---jeśli chodzi o ręczny to jakoś się przyzwyczaiłem do jazdy bez niego, w sumie to bardzo rzadko go używam
--- Koniec cytatu ---
:shock: ja bym się bał nie mieć ręcznego. Strzeli przewód hamulcowy i pozamiatane....
--- Cytat: "accencik" ---Co do cylinderków to nie widać ich a 3 lata temu wymieniałem wszystko co jest w bębnach i nawet się nie spodziewałem ze źle działają...
--- Koniec cytatu ---
Niestety to jest zas...y urok bębnów, że trzeba tam zaglądać :/ Tak jak pisałem w innym temacie uważam, że cylinderki powinno się posmarować smarem do hamulców i dopiero składać w całość a następnie naładować tego smaru pod uszczelki. W ten sposób dramatycznie spada ryzyko korozji tych elementów. Kolejna sprawa to regularna wymiana płynu hamulcowego żeby wody nie miał.
Bębny hamulcowe to dla mnie taki sam badziew jak kaseta magnetofonowa i dyskietka :evil:
Nawigacja