Forum > i20

[i20 PB] alufelgi do I20

(1/2) > >>

andrew56-51:
Witam.Jakie powinno być ET w alufelgach do I 20.

apikus:
Napisz trochę więcej informacji, bo tak jest za trudno, to może ktoś odpowie.
Jaki rozmiar felgi Cię interesuje, średnica, szerokość. Albo jaką oponę chcesz założyć.

andrew56-51:
Pytam dlatego bo kupiłem alusy w takim rozmiarze jak felgi stalowe tzn.5,5Jx14 ET 45 otwór centrujący54.Na felgach opony 175x70R14.Po założeniu na samochód okazało się że na przedniej piaście felgi haczą o zacisk hamulca.Kupiłem dystanse 4mm,ale teraz kołnierz na piascie jest za mały i nie wchodzi w otwór centrujący.

Kolon:
Ja osobiście kupiłem z et35 7" szerokości i leżą ładnie, nic nie haczy, jedyny problem jest taki że gdyby et było 25 to by mi się z przodu całe chowały a tak delikatnie wystają ą na 4-5 mm bo i20 jest węższe z przodu.

albert:

--- Cytat: "Kolon" ---Ja osobiście kupiłem z et35 7" szerokości i leżą ładnie, nic nie haczy, jedyny problem jest taki że gdyby et było 25 to by mi się z przodu całe chowały a tak delikatnie wystają ą na 4-5 mm bo i20 jest węższe z przodu.
--- Koniec cytatu ---

Czym mniejsze ET, tym koła bardziej wystają na zewnątrz, więc ET 25 nie polepszyłoby sytuacji.

--- Cytat: "andrew56-51" ---Pytam dlatego bo kupiłem alusy w takim rozmiarze jak felgi stalowe tzn.5,5Jx14 ET 45 otwór centrujący54.Na felgach opony 175x70R14.Po założeniu na samochód okazało się że na przedniej piaście felgi haczą o zacisk hamulca.Kupiłem dystanse 4mm,ale teraz kołnierz na piascie jest za mały i nie wchodzi w otwór centrujący.
--- Koniec cytatu ---

Z uwagi na inną konstrukcję piasy aluminiowej, czasami tak się właśnie dzieje. Ja w swoim Gacku mam orginalnie ET 46, ale alufelgi założyłem z ET 35. Najlepiej, jak jest możliwość sprawdzenia felgi przed zakupem. Syn kupował alufelgi do swojego Forda z fabrycznym ET i też miał ten sam problem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej