Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Jakie żarówki do IX-a 35?
nomi9:
Użyłem wcześniej funkcji szukaj ale brak tam informacji o które prosiłem nie zaśmiecam forum grzecznie pytam i dziękuję za odpowiedź.
Dziękuję serdecznie i pozdrawiam
kosmos2011:
Kto napisał że tam jest odpowiedź trzeba się dopisać do istniejącego wątku i czekać na pomoc.
Na zdjęciu widać kolo żarówki wkręty może trzeba je odkręcić do demontażu.
nomi9:
Nie trzeba odkręcać wkrętów wokół chodzi mi właśnie o tą część która jest centralnie w środku wystarczy ją przekręcić odwrotnie od wskazówek zegara i mamy żarówkę na zewnątrz tyle że żarówka jest razem z wtyczką a raczej z gniazdem do którego podpina się wtyczkę. Niestety samej żarówki nijak nie daje się wyjąć stąd moje pytanie i czy wobec tego żarówka HIR-2 jest razem z wtyczką czy ma jeszcze osobne zapięcie ?
kosmos2011:
Podgięciu blaszki wtyczka powinna wyjść z gniazda żarówki.
Robik:
Tak jak kolega pisal wczesniej zarowka HIR2 nie ma sprezynek, elementu dociskajacego zwyczajnie sie ja wkreca w prawo i wykreca w lewo. Obudowa do ktorej podlacza sie przewody z zasilaniem stanowi integralna czesc zarowki, w jej nasadzie znajduja sie wypustki, ktore idealnie pasuja do korpusu w lampie umozliwiajac jej wkrecenie. Poszukaj tematu o zamianie lamp na poliftowe tam temat zarowek zostal dokladnie omowiony.
Nawigacja
[#] Następna strona