Forum > Sonata
[Sonata NF] Dziwne dźwięki z przedniego koła podczas obciąże
ROTHMANS:
No łożysko jak najbardziej
zwłaszcza jadąc na luzie skręcając kierownice obciążasz koło i tak można sprawdzić
IgoReCzeK:
--- Cytat: "toomi1982" ---Co do chrobotania to chyba znalazłem przyczynę. Łożysko. Możliwe to?
--- Koniec cytatu ---
Możliwe, dźwięk jest bardziej wyraźny pod obciążeniem. Proponuję jeszcze zrobić test obciążeniowy przy skręcaniu po ostrzejszych łukach, wówczas jest to łatwiejsze do określenia. W grę jeszcze może wchodzić przegub. Teraz co prawda nie jest dobra pora na takie próby, ale przy dużych prędkościach zaczyna trzepać kierownicą przy uszkodzonym przegubie. Chciałem zaznaczyć, że usterka przegubu przy statycznych próbach jest nie do wychwycenia, no chyba, że sam przegub jest już w stanie agonalnym.
toomi1982:
Witam,
Byłem u 4 mechaników i wszyscy zgodnie twierdzą,że to nie zawieszenie,hamulce ani łożysko czy przegub. Przy hamowaniu silnikiem silnik "napina" się ku przodowi co niby powoduje ,że może poduszka pod silnikiem skrzeczy albo coś ociera w tej a nie innej sytuacji. Łożysko ciche. Nie wyje, nie huczy. Przy skręcaniu nie ma żadnych dźwięków no chyba,że puszcze gaz na biegu. Nie ma mechanika który bo to ogarnął:(
Nawigacja