Forum > Accent

[Accent LC] Wymiana żarówek w liczniku z obrotomierzem.

<< < (3/8) > >>

Łukasz:
Hm... dołączę się do tematu. Spaliła mi się, żarówka od podświetlenia przycisku świateł przeciwmgielnych (grupa przycisków pod środkowym nawiewem). Do tej pory wydawało mi się, że trzeba cały środkowy panel wyciągnąć  by się do tego dostać i odkładałem to na wiosnę/lato.
Na załączonym forum jest jednak obrazek na którym są wyciągnięte same przyciski co mnie trochę zaskoczyło.

Wystarczy je podważyć i wysunąć czy może są tam jakieś zatrzaski i trzeba np. wsunąć coś płaskiego na górę i dół by odckoczyły? Każdy z tych przycisków da się pojedynczo wyciągnąć czy trzeba to robić w określonej kolejności?

Kurako:

--- Cytat: "Artur" ---Kurako jak możesz popraw ten link do turtoriala demontażu panela bo wyświetla mi się jakieś zdjęcie :P

Z tego co widzę, to licznik łatwo zdjąć więc pewnie go zdejmę i zobaczę jakie tam są żarówki, ewentualnie jak by ktoś wiedział to proszę napisac  :mrgreen:

Kosmo a masz może zdjęcie gdzie znajduje się ta linka od klimy koło pasażera ?
--- Koniec cytatu ---

przepraszam :) poprawiłem : ) poplątały mi się linki jak dodawałem :)

[ Dodano: 2012-01-06, 16:05 ]

--- Cytat: "Łukasz" ---Wystarczy je podważyć i wysunąć czy może są tam jakieś zatrzaski i trzeba np. wsunąć coś płaskiego na górę i dół by odckoczyły? Każdy z tych przycisków da się pojedynczo wyciągnąć czy trzeba to robić w określonej kolejności?
--- Koniec cytatu ---

Wydaje się, że są wysuwane. W getzie jednak mocno siedzą i są złapane wiązką kabli :)

Łukasz:

--- Cytat: "Kurako" ---
Wydaje się, że są wysuwane. W getzie jednak mocno siedzą i są złapane wiązką kabli :)
--- Koniec cytatu ---

No właśnie tak się zastanawiam czy jak są tylko wysuwane i je wyciągne a kabel się nie utrzyma to czy nie będę musiał tak czy inaczej panelu zdejmować...
Może ktoś już je wyciągał w Accencie i wie jak to wygląda? :)

W sumie to nic pilnego i mogę z tym do wiosny poczekać ale gdyby się okazało, że wystarczy te przyciski zwyczajnie wyciągnąć bez żadnych obaw to mógłbym już teraz się tym zająć.

kosmos2011:

--- Cytat: "Artur" ---Kosmo a masz może zdjęcie gdzie znajduje się ta linka od klimy koło pasażera ?
--- Koniec cytatu ---

Wiedziałem że o to spytasz

TU  znajdziesz jak dojść do linki zdjęcia 3 i 4 przy okazji sprawdz czy masz filtr kabinowy zdjęcie 3 z napisem kryszka ( też są zdjęcia jak to zrobić ) na pewno jest do wymiany musi być jeden duży w całości ( nie dzielony )np 97617-25000 lub   taki .Warto oczyścić pojemnik w którym jest filtr trzeba użyć odkurzacza i płaskiej końcówki.
A może jeszcze przy okazji można  wymienić rezystor od dmuchawy jeśli pracuje tylko na ostatnim biegu.

A to oznacza tylko  nie zdziwienie miłej pracy .

Łukasz:
Artur, w Twoim Accencie będzie pojedynczy niedzielony filtr kabinowy albo... w ogóle go nie będzie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej