Forum > i30 FD

I30 CW - stuki w zawieszeniu

(1/1)

Jaroń:
Witam serdecznie,
Od dwóch tygodni jeżdzę nowym I30 CW. Przerobiłem dopiero 500 km i zacząłem słyszeć głuche stuki w zawieszeniu (głównie z tyłu) przy przejeżdzaniu przez większe nierówności. Czy ktoś ma podobne doświadczenia?
Moim poprzednim autem był Matiz, więc nie wiem czy to specyfika wiekszych aut, czy coś nie tak z zawieszeniem, które notabene trochę trzęsie (jest zbyt sztywne). Mam wrażenie, że Matiz wychodził pod tym względem lepiej no ale to odmienne klasy aut.
Bedę wdzięczy za opinie.

Pozdrawiam

Witek:

--- Cytat: "Jaroń" ---Moim poprzednim autem był Matiz, więc nie wiem czy to specyfika wiekszych aut, czy coś nie tak z zawieszeniem, które notabene trochę trzęsie (jest zbyt sztywne). Mam wrażenie, że Matiz wychodził pod tym względem lepiej no ale to odmienne klasy aut.
--- Koniec cytatu ---

Matiz, tak samo jak Atosa jest mięciutki, zresztą czuje się to i na zakrętach i w ogólnym prowadzeniu i raczej jest to minusem. Porównywanie i30 z matizem traci sens :) Wolałbym mieć sztywniejszy samochód :-P

gummi.cezar:
Niestety, głośne zawieszenie w i30 to jedna z największych bolączek tego autka. Również mi się nie podoba, że jest aż tak sztywne. Wszystko na to wskazuje, że "ten typ tak ma".
Więcej o zawieszeniu poczytasz tutaj : http://i30forum.pl/viewtopic.php?f=8&t=21

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej