Forum > Lantra
[Lantra J2] Jak wyłączyć beeper alarmu centralnego w samocho
KrzychooPL:
Podczas otwierania i zamykania samochodu przy pomocy pilota auto wydaje 1 lub 2 dzwięki w zaleznosci od czynnosci. Problem w tym ze to nie są jakies delikatne klikniecia czy stonowany dzwiek a wrecz wycie cos na styl "BEEEEEEEP BEEEEEEP!"
Nie wiem czy tak w calym roczniku 96' ale to okropne. Kiedy jestem na parkingu i otwieram auto to dzwiek jest tak glosny ze wszyscy w promieniu 50m patrza co sie dzieje. :shock:
Jak wyłączyć beeper w samochodzie? Wystarczyloby mi w zupelnosci mruganie lampami i dzwiek zamykania sie centralnego zamka. Moze wystarczy gdzies odlaczyc jakis przewód ?
Korekta ort treści i tytułu. tekla
mcdrive:
Miałem dokładnie to samo w tym samym samochodzie, poprostu syrenke pod maska odłączyłem w cholere, wystarczy masowy przewód od grodzi odłaczyc (odkręcić)
ile ci pali benzyny? założyłem osobny temat o tym
KrzychooPL:
W temacie mechaniki samochodwej wypadam dosyc slabo i jestem aktualnie samoukiem, więc podaj prosze jakas bardziej szczególowa intrukcje :->
W ktorym miejscu znajduje sie syrenka pod maską ? (tak orientacyjnie)
Jak już ja namierze, to co musze pokoleji zrobić żeby nie spieprzyć niczego po dorodze ?
mcdrive:
gdzies pod maska , może jest tam gdzie ja mam zyli przy podszybiu w lewym górnym rogu jest cos takiego : http://www.google.pl/search?num=10&hl=pl&tbo=d&site=imghp&tbm=isch&spell=1&q=syrena+12v&sa=X&ei=rIu3ULTTAuqA4gTc8IDIDA&ved=0CFEQBSgA&biw=1280&bih=600
i ida do niej 2 kable zwykle, jeżeli jeden z nich jest przykręcony gdzies do karoseri to go poprostu odkręć i zaizoluj
ponawiam pytanie co do spalania.
KrzychooPL:
Ok, już rozumiem. Teraz taka sprawa bo wpadło mi coś takiego do głowy. Jeśli odkręce syrenke to pozbede sie automatycznie autaalarmu po przeciez nie bedzie miało co mnie alarmować .
Dobrze myśle ?
Nawigacja
[#] Następna strona