Forum > Lantra
[Lantra J2] Ile wam pali g4gm (1.8 16v 1997) ?
BartBartez:
--- Cytat: "mcdrive" ---problem w tym że ani do połowy nie wciskam gazu !
--- Koniec cytatu ---
Więc zacznij jeździć normalnie. Z doświadczenia mogę powiedzieć, że Hyundai nie lubi niskich obrotów. Accent mojej Mamy na początku palił jej 8,5 - 9 l/100km.
Jak na silnik 1.3 to sporo. Tylko mama chcąc jeździć oszczędnie zmieniała biegi przy 2 - 2,5 tyś obrotów. Gdy zaczęła jeździć tak jak jej pokazałem - zmiana biegów przy 3,5 - 4 tyś obrotów - to spalanie spadło do 6,5l/100 km i tak się utrzymuje od prawie dwóch lat.
mcdrive:
--- Cytat: "BartBartez" --- że Hyundai nie lubi niskich obrotów.
--- Koniec cytatu ---
też sie nad tym zastanawiałem, włąśnie wtryski wyciągam, kupiłem jakaś listwe, i już miałem patrzeć jak wtryski pracują ale okazało sie że pompa paliwa którą miałem od innego samochodu nie działa ;[ spróbóje przy silniku, jak niebede miał zastrzezeń to wsadzam i próbuje jeżdzić "normalnie"
tomek27:
--- Cytat: "mcdrive" ---sadze że musze jeżdzic cały czas na ssaniu
--- Koniec cytatu ---
Wytłumacz mi to dziwne zjawisko. Ssanie przy pełnym wtrysku.
--- Cytat: "mcdrive" ---widac że wydech był robiony
--- Koniec cytatu ---
A co było przy nim robione? Zmieniana średnica?
mcdrive:
--- Cytat: "tomek27" ---Ssanie przy pełnym wtrysku.
--- Koniec cytatu ---
komputer dawke paliwa daje większą, tzw. automatyczne ssanie, jak by był np czujnik temp walnięty to cały czas bym jeżdził na bogatej mieszance.
a co do wydechu to, średnica nie była zmieniana , wydaje mi sie że łacznik elastyczny tylko dodany, a jak z tym katalizatorem, wrzuci ktoś zdjęcie swojego kat.?
Nawigacja