Forum > Matrix / ix20

[ix20] Akcja serwisowa ix20

<< < (6/8) > >>

dylmar:
Witam!
W czasie przeglądy po roku eksploatacji końcem października br. w servisie Viamot Kraków(tam dokonywałem zakupu H), dokonano mi wymiany zacisków,ale bez wcześniejszego wezwania-wg serwisu mieli tego dokonywać w ramach akcji przy przeglądach rocznych!
Pozdrawiam jako nowy użytkownik ix20 i HKP!

epus:
Witam !
Po przeczytaniu informacji na forum skontaktowałem się z serwisem i po podaniu nr VIN stwierdzono, że mój  ix20 kwalifikuje się do wymiany zacisków tarcz hamulcowych tylnych. W serwisie byłem w dniu 04.01. i po ok 1-ej godzinie samochód był gotowy. Na moje pytanie czy była zasadność wymiany zacisków gdyż ja podczas eksploatacji nie zauważyłem  problemów z hamulcami oraz dlaczego nie powiadamiają użytkowników o całej akcji - otrzymałem odpowiedź , że wymienili co trzeba zgodnie z wytycznymi Hyundaia nie bawiąc się w diagnostykę ,a akcję powiadomień mają zamiar rozpocząć. Na moje pytanie czy Hyundai planuje również akcję związaną z głośną pracą zawieszenia odpowiedzieli ,że na dzień dzisiejszy tj. 04.01. br. nic im o tym nie wiadomo ale być może w przyszłości będzie taka akcja jak  miało to miejsce w modelu ix35 gdzie wymieniali amortyzatory. Obecnie od marca 2012 mam przejechane 8000 km. Pozdrawiam wszystkich.

lukasz.zst:
Bardzo proszę tłumaczyć przez google
http://forum.cars.cz/hyundai/viewtopic.php?f=86&t=25299&start=150
W Czechach jest pełna akcja serwisowa na zawieszenia przednie i tyknie w ix20

rekin323:
Witam

Wykonując 1-go przeglądu faktycznie została wykonana akcja serwisowa na linke zacisków tył ( przyznam ze w lato miałem wrażenie przegrzania hamulców tylnych),a właściwie gorąca felga stalowa sugerowała kres możliwości hamulców trasa ok10km po mieście...dziwne ze tunel aerodynamiczny nic nie wykazał
Oczekuję że jako właściciele aut z partii roczników 2011/2012 powyższy problem został rozwiązany skutecznie, oczekuje trwałości klocków tył na poziomie 60000km tzn 2razy dłuższej niż przód, wiec prośba monitorujmy nasze auta pod względem trwałości okładziny tył.( przy krótszym interwale wymiany oczekujmy rabatu w/w grupy części- napewno połowa kierowców jezdziła nieświadomie a nie rajdowo !!!
"NIE TYLKO GWARANCJA A TRWAŁOŚĆ KLOCKÓW TYŁ " dzięki ze wiekszość ASO posiada już cześci nowego typu :!:

kri$:
Dziś będąc na serwisie po 1 roku, w komputerze zostało wymienione oprogramowanie. Wg. info serwisu po podpięciu samochodu do komputera, jest info czy oprogramowanie wymaga wymiany. Nic nie dowiedziałem co ma zmieniać nowy soft.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej