Forum > Atos / Atos Prime
[Atos] Praca silnika
Franc:
Helo.
Kolego musisz wyjąć silniczek krokowy,jest on na przedniej stronie kolektora dolotowego,przepustnica nic nie ma do twojego problemu.Silnik krokowy umyj benzyną lub preparatem do czyszczenia gaźników,jeżeli problem dalej będzie trzeba silniczek krokowy wymienić.Ale myślę że wyczyszczenie pomoże.Przepustnicy nie wyciągaj bo jak twój"fachowiec"nie potrafi jej odkręcić to tym bardzie nie złoży dobrze.A to jest precyzyjna robota.
Krzysztoff:
Dzięki - skoro Mówisz, że to silniczek krokowy to od tego zacznę. Jak tylko znajdę chwilę wymontuję i dam znać czy czyszczenie coś dało :)
potom:
ja widze u ciebie dwie awarie przyszła zima i obroty będą rosły do odpowiedniego rozgrzania silnika i krokowiec będzie tak szalał taka jego rola . natomiast szarpanie i brak przyspieszania to jest problem . sprawdż wszystkie połączenia elektryczne wtyczki masy itp
Krzysztoff:
Udało się rozwiązać problem! Atosa zawiozłem do [byłego autoryzowanego nawet] serwisu w Bytomiu.
Wymieniono kopułkę, palec, filtr paliwa, a cały aparat prawidłowo zamontowano [trzymał się na jednej śrubie], wyregulowano zawory.
Zastosowano też trick czyli po śląsku knif - w gumowym kolanku jest kryza czyli zwężka, co ponoć ma pomagać i pomaga! :) Miejsce zaznaczyłem strzałką
Jak mi powiedziano takie zwiększone obroty były bolączką Atosów i Hyundai w swoim czasie poprawiał tę niedoróbkę.
Atosik przy mrozie -15 pali idealnie, silnik pracuje równo, póki co nie ma zastrzeżeń.
potom:
czyli tam jest i trzeba ją wymontować czy zrobić kryze i tam ją wsadzić jak tak to podaj średnicę otworu
Nawigacja
[#] Następna strona