Forum > Zakup Hyundaia

KUPNO - Sonata

<< < (18/52) > >>

Yakuza_:
Powiem Ci ze te auto stoi już z rok na ogłoszeniach.
Jak szukałem sonaty dla siebie to była chyba za + - 30 tyś zł (rok temu)

Poza krajem produkcji zbytnio się chyba nie różnią. Nie wiem tylko czy zawieszenie jest bardziej miękkie w wersji USA (niech ktoś mnie poprawi jak coś)
Na ta chwile nie ma nic ciekawego na allegro z sonat.
Nie myślałeś o imporcie z niemiec ?

Bartekkita:
Yakuza_, myślałem myślałem, ale tak przeglądam też rynek krajowy a wcześniej jej nie widziałem, a nie oszukujmy się za 23 tys z Niemiec rocznika 2008 nie ściągnę :P a u nas czasami się da kupić auto w dobrym stanie poniżej wartości. Prywaciarze też chcą się pozbyć auta w miarę szybko, a handlarze skutecznie zaniżają ceny. Oglądałeś tą ze Szczecina czy Ciebie tylko interesowało 3.3?

Może kojarzysz tą jest z Twoich okolic? http://otomoto.pl/hyundai-sonata-C31179882.html

Yakuza_:
Na początku szukałem różnych wersji silnikowych ale po namowie mechanika i opiniach odnośnie v6 zdecydowałem się wyłącznie na nią. Duży wpływ miało to że i tak założę do niej gaz a te 2.4 za długo na nim nie pociągną :)

Oczywiście że te Sonaty ciężko sprzedać i zazwyczaj idą o dużo mniej niż wycenia je właściciel, a takie które są od prywatnej osoby jest bardzo mało
Jaki masz budżet ?

To też już buja kilka dobre miesięcy na allegro.
Jak na handlowe (a takie wnioskując po naklejkach, ma niski przebieg, druga sprawa to bałbym się kupywania auta z założona już instalacja LPG i takim silnikiem)

Jest jeszcze jedna v6 z Białegostoku na allegro ale oglądał je mój znajomy i prawdopodobnie jest po powodzi

Bartekkita:
Yakuza_, dobrze by było zamknąć się w 25k, no ale ostatecznie coś tam mogę dorzucić.
A co się dzieje tym silnikom 2.4 jak pracują na gazie?

Yakuza_:
W 2.4 zawory są regulowane hydraulicznie. Instalacje zaloza Ci wszedzie kwestia tylko ile na niej przejedziesz (czy 60,80 tys czy 100 tys km)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej