Forum > Zakup Hyundaia

KUPNO - Sonata

<< < (49/52) > >>

kosmos2011:
W silnikach G4KA i G4KC jest problem z modułem balansu w którym znajdują się popmy oleju.

Nieprawidłowo działa suwak który steruje baypassem łączącym pompy oleju.

W połączeniu z długim interwałem wymiany oleju i stosowaniem kiepskich olejów panewki machają na pożegnanie.

Żeby pozbyć się problemu należy wymienić cały moduł na numer:

G4KA: 23300-25903 + miska olejowa 21510-2G500 + śruby 21390-2G020 i 21390-2G050 http://koraps.com/shop/item.php?it_id=446462

G4KC:  23300-25922 + miska olejowa 21510-2G500 + śruby 21390-2G020 i 21390-2G050

Wszystko to ma sensy tylko wtedy gdy najpierw zrobimy rewizję dołu silnika i sprawdzimy panewki korbowodowe i główne.
.

Sonata2017:
To widać po ogłoszeniach, wiele Sonat ma uszkodzony silnik. Inne silniki są bezpieczne i nie ma się czego obawiać??

Przy zakupie zapewne sprzedający nie pozwoli na taką rewizje silnika.

Usterka jest słyszalna? Można to wykryć na stacji diagnostycznej???

kosmos2011:
Wada jest we wszystkich benzynach.

Uszkodzoną panewkę da się usłyszeć, ale taką na "wykończeniu" już nie.

Zostaje tylko demontaż i sprawdzenie wzrokowe.

andrzej300:
czyli lepiej kupić z dieslem  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

ten silnik 2.0 crdi jest niezniszczalny

a tak BTW za jakiś plu minus tydzień wjeżdża mi kolejna na stan sonatka z 2007R (modelowo 2008) z 2.0 CRDI z przelotem 168 000km jakby ktoś był zainteresowany to walić na pewu, ładna na ładnych alu z navi itp. czekam bo już dawno to powinno u mnie stać, jak ktoś zainteresowany to fotki mogę podesłać. Auto jest jak najbardziej przeze mnie rekomendowane do zakupu

Hants:

--- Cytat: "kosmos2011" ---Wada jest we wszystkich benzynach.

--- Koniec cytatu ---

Hmmm. A kiedy ją wyeliminowano?

Mam na oku 2006 z maleńkim przebiegiem (24k mil), dziadek płacze przy sprzedaży (naprawdę!!!) bo serwisował dla mnie autko w ASO...

Poza tym, ma leciutko stukający prawy, wewnętrzny drążek kierowniczy (inner front steering rack) - co mnie bardzo dziwi, bo jakoś nie potrafię sobie wyobrazić, jak można popsuć tę część...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej