Forum > Zakup Hyundaia

KUPNO - Sonata

<< < (43/52) > >>

Ben1993:
Witam, przymierzam się powoli do zmiany samochodu. Zainteresowała mnie bardzo marka, ceny są przystępne i jakość też podobno w porządku.

Mam na oku w tej chwili model SONATA III 1998-2004 , mam kilka pytań co do tej generacji.

1. Czy w kwocie do 12 tyś złotych znajdę beż większych problemów egzemplarz w dobrym wyposażeniu i niezajeżdżony?
2. Jak wygląda kwestia z trwałością silnika, lepszy 2.0 czy V6 do LPG?
3. Czy zabezpieczenie nadwozia uchroni samochód przed szybką korozją?

crazykoko:
Jeżeli 2.7 V6 jest ten sam co w Santa Fe, to te silniki czasem mają problemy z panewkami. Dużo pewniejsze są podobno silniki 3.3 V6
Myślę, że 2.0 byłby najlepszym wyborem i chyba mocą całkowicie wystarczający do tego auta.

Ben1993:
Dziękuje za odpowiedź. Ten 2.0 ma przyzwoite osiągi. Jak wygląda sprawa z budżetem który podałem. Kupie dobry egzemplarz w tej cenie, czy bedzie bardzo ciezko.

kosmos2011:

--- Cytat: "Ben1993" ---mam kilka pytań co do tej generacji
--- Koniec cytatu ---

Też by mi się nie chciało czytać tych 15 stron tego tematu.

Ben1993:
Akurat przeglądałem temat, ale w większości ja tutaj widzę opinie co do generacji IV. Nie podoba mi się, nie ma tego czegoś.

Samochód akurat pojechałbym obejrzeć w mechanikiem. Jeśli jednak w takim budżecie będą w 90% ulepy to po prostu będę szukał czegoś innego albo zwiększę budżet.

Czy 12tys + pieniądze na tak zwany zestaw startowy to wystarczająco by znaleźć Sonatę III w dobrym stanie?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej