Forum > Zakup Hyundaia
KUPNO - Sonata
kosmos2011:
Przepraszam poprzednio napisałem nie w tym co trzeba temacie.
Reperaturek tylnych błotników do EU4 nie dostaniesz. Ze zdjęć widać że na lewym boku ktoś już coś próbował z tyłem robić. Koszt rzeźbienia obu boków to co najmniej 1000 pln i nigdy ich nie odzyskasz przy odsprzedaży. Pomny swoich doświadczeń usunąłbym rdzę tyle ile się da (bez robienia dziury) na to RC800 potem podkład epoksydowy 2K i akrylowy na końcu lakier. Wszystkie warstwy pędzelkiem.
Świeci się kontrolka poduszek.
Sanki http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1241&highlight=sanki
Rozrząd wymieniany 15 tyś km temu dopytaj co wchodziło w skład wymiany bo układ jest wieloelementowy.
Spytaj o numer vin.
Tachi:
Dodano: 2016-07-16, 23:07
Nie ma problemu. Myślałem żeby tamten temat usunąć Ale nie wiem gdzie taka opcja jest :)
Koleś przez tel mi powiedział ze mechanik 500zl mu wycenil te nadkola. W takim razie chyba szukam innego egzemplarza - ogólnie pytanie - CZY W RAZIE AWARII znajdę części do takiej sonaty czy jednak muszę szukać czegoś innego ? Nastawilem się na tą sonate A dużo osób odradza i poleca coś z czym nie będę miał problemu znaleźć części. Więc warto bym zapytał zanim się wladuje. Samochód zamierzam na gaz zrobić i jeździć nim sporo ( co tydzień 300km w jedną str.). Jak eksploatacja ?
Pozdrawiam i dzięki za odp
bartezzz:
Witam, dalej zainteresowaany sonata eu4 w bdb stanie?
zyz:
Sonatę warto kupić. Jest duża, komfortowa, nieźle wykonana (zwłaszcza po liftingu). Trzeba jednak wiedzieć, ze auto pod pewnymi względami odstaje od podobnych samochodów europejskich.
Po pierwsze - pomieszanie technologii z lat 90 z technologią z lat 00. Na przykład 4 biegowy automat. Mam sonatę z 2008 roku z taką skrzynią. A przecież auta wchodzące na rynek w latach 2005 - 2007 miały standardowo 6 biegowe automaty (passat, laguna, citroen c5 i wiele innych). Po drugie - sprawa trywialna - kluczyk. Wygląda jak od poloneza rocznik 99 a nie jak od samochodu z 2008 roku. W passacie z 99 roku miałem kluczyk typu scyzoryk, a po kupnie sonaty wróciłem do rozwiązań FSO.
Po drugie - zawieszenie. Z jednej strony miękkie i komfortowe, z drugiej mało elastyczne. Sonata wychyla się na zakrętach dość mocno. Ale trzeba przyznać, że auto nie wyjeżdża z zadanego toru jazdy. Układ kierowniczy jest mniej precyzyjny od np. w passacie b5 z 99 roku. Ale można się przyzwyczaić.
Po trzecie - brak dopracowania szczegółów. Na przykład brak klamki otwierania klapy z tyłu. Można otworzyć albo z pilota albo od wewnątrz. Tapicerka lubi poskrzypieć, ale z tym można sobie tanio poradzić stosując metody opisane na forum.
Generalnie jednak autem jeździ się fajnie. Jest bardzo ciche - i tu auto jest jak najbardziej aktualne nawet dziś. Nie odstaje od konkurencji. Części niedrogie. Konstrukcja prosta, pozbawiona elektronicznych fajerwerków, turbo (w benzynie), bezpośredniego wtrysku (w benzynie) i innych rozwiązań powodujących nieraz udrękę użytkowników innych aut z lat 2004 - 2010. Podobają mi się wymiary sonaty. Auto jest pakowne. Nieźle wygląda na ulicy, chociaż w ogóle nie rzuca się w oczy.
kosmos2011:
Zyz na górnej belce jest zakładka profil tam zmienisz rodzaj silnika masz G4KD, a nie G4BP tak jak wybrałeś przy rejestracji na forum.
Tutaj po vin http://hyundai.afora.ru/eur/ możesz zweryfikować informacje o aucie.
Nawigacja
[#] Następna strona