Witam, jako że w piątek wybieram się do Wrocławia obejrzeć Sonatę pytam Was koledzy o poradę czy warto robić ocenę stanu technicznego w ASO (Jaremko), czy wystarczy "dobry zakład" (mam na myśli Japan Tech , specjalizują się w japończykach no i Hyuandai'ach).
Zakres badania podobny tj. silnik, zawieszenie, ukł, hamlcowy, blacharka, komputer.
Cena w ASO 250pln, J-T 150pln, gdybym chciał sprawdzić kompresje to ASO zażyczyło +200pln (ostro), a J-T +30pln (ok ).
Co do ASo to generalnie interesowała by mnie potencjalna historia serwisowa, ale poniewż auto wcześniej jeździło w Krakowie , a dopiero ostatni rok we Wrocławiu, to podobno nic mi nie będą mogli powiedzieć (wg ksiązki serwisowej auto widzialo ASO ostatni raz w 2013).
No i pytanie czy warto placić 250 (+ potencjalnie 200), czy raczej nie ma sensu bo ASO mi niewiele/ albo nic więcej nie powie o aucie niż przyzwoity warsztat?
Z góry dziękuję za "szybkie" komentarze, bo zasadzie jutro muszę sie zdecydować gdzie oglądać auto. Generalnie ponieważ zazwyczaj użytkuję starsze auta , to z ASO jakiejkolwiek marki praktycznie nie miałem do czynienia, więc nie wiem czy ich usługi są warte wyższej ceny.
pozdrawiam
[ Dodano: 2016-04-19, 21:44 ]
... kupiłem Sonatkę z Wrocławia ...