Forum > Accent

[Accent LC] Pedał gazu

<< < (3/3)

kml:

--- Cytat: "werni" ---No mam tę linke i chodzi delikatnie, co już pisałem.
--- Koniec cytatu ---

Czy jesteś w stanie dużo jej wysunąć? Nawet mały skok pedału powinien się przełożyć na sporą ilość wybieranej linki.

--- Cytat: "werni" --- wtedy na bank bedzie płynnie chodziło xD ponoć w rowerach robi sie takie rzeczy ;p
--- Koniec cytatu ---

Off topi: byli tacy co tak robili z piastami Shimano i była to rzeźba w kupie ponieważ z prostego i sprawdzonego rozwiązania robili coś skomplikowanego, nie działającego tak jak by sobie wymarzyli i wymagającego wizyty u tokarza.

golab52:

--- Cytat: "werni" ---Nie wiem czy jest jakiś inny sposób sprawdzenia niż pociagnąć za linke palcami, wiec już to zrobiłem. Linka sama z siebie chodzi płynnie.
Kolejna sprawa jest taka, że pedał ma bardzo maly zakres pracy. Od poczatku daje dużą dawke gazu, a  już przed połowa zakresu pracy nie czuc żadnej roznicy. Nie wiem czy wszystkie accenty tak mają, ale w innych autach zauważyłem, że praca gazu jest rozłożona prawie na cały zakres ruchu pedałem.  Ale to już się chyba ustawia komputerowo?
--- Koniec cytatu ---

kolego mam ten sam model Accenta co ty tylko bez LPG i mam podobnie, auto przyspiesza tylko! przy początkowym zakresie pracy gazu tak do 1/3 płynnie przyspiesza puźniej tak jak by go zalewał i nie czuć mocy, zdaje mi sie że to wada fabryczna w tym modelu.

ps. wd-40 popsikane przy przepustnicy do kołnierza gdzie wchodzi linka gazu zniwelowało skoki i szarpania przy naciskaniu gazu !

kml:

--- Cytat: "golab52" ---zdaje mi sie że to wada fabryczna w tym modelu.
--- Koniec cytatu ---

Zdaje się, że jesteście naprawdę wyjątkowi bo macie dwa samochody "z tą wadą fabryczną" NIGDY nie zaglądałem do linki od gazu a samochód reaguje płynnie na gaz.

Brak mocy to efekt słabego silnika a nie żadnej wyssanej z palca wady fabrycznej  :roll:

werni:

--- Cytuj --- przy początkowym zakresie pracy gazu tak do 1/3 płynnie przyspiesza puźniej tak jak by go zalewał i nie czuć mocy
--- Koniec cytatu ---

Może to być ponoć oznaką źle ustawionego zapłonu, chociaż mi odpalił na dotyk wczoraj przy -7 po 2tyg stania. A co do reszty dam znać jak już sie uporam z tym pedałem, ale to chyba poczekam aż się cieplej zrobi. Chociaż mi sie wydaje, żę wd-40 nic nie da bo linka chodzi płynnie. Mam wrażenie, że zamocno jest pedał dokręcony.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej