Forum > Lantra

[Lantra J2] Czy to objawy usterki sondy lambda ?

<< < (2/2)

Złośnik:
No tak - analogowy to podstawa do sprawdzenia charakterystyki pracy sondy. Cyfrowym możesz się dowiedzieć czy trup żyje - może pracować tylko w skrajnych wartościach a chodzi o to by pracowała w pełnym zakresie.

mcdrive:
lambda pracuje, juz sprawdziłem analogowym

na jałowych oscyluje w prawie pełnym zakresie, moze nawet w pełnym , bo nie miałem super miernika wyskalowane

jak depne i puszcze  to spada powiedzmy do 0 i podnosi sie znowu na ok 0,7 chwile sie utrzymuje i znowu oscyluje

Złośnik:
Yyyyy to trzeba się zastanowić nad podstawową rzeczą dot. spalania.
Od kiedy masz auto i ile wcześniej paliło. Ja szaleję trochę po mieście i mi pali 16l ale deptam go niemiłosiernie więc.. sprawa prosta przy tym silniku. Normalnie pali mi ok. 10-11. Więc jak ty masz przy 1.8 wynik 11l/100km to ja niewiem czego tu chcieć. Automat normalnie przy tym silniku pali chyba 13 a przy 2.0 ok chyba 14-16.

mcdrive:
hm, patrzyłem w raporty spalania w auto centrum to "podobno" innym pala maksymalnie 11 z hakiem wiec jak jezdze super oszczednie to bym oczekiwał żeby z 8 spalił nie wiecej niz 9 i wydaje mi sie że tak powinno byc . a samochód mam miesiąc , dosyć zaniedbany, instalacja gazowa do regeneracji jak juz pisałem wczesniej, jescze musze zbadac ciśnienie w cylindrach czy niema zaworów wyjaranych. cisnienie powinno być fabrycznie 12,5 ? czy sie myle ? jezeli tak to po tylu latach powinno byc wydaje mi sie że nie mniej niż 11 zgadza sie ?

jakis czas tem umiałem colta nz silnikiem 4g15 i z klima w miescie przy normalnej jezdzie palił mi 10l a na trasie szok! 5,5 -6l  w dodatku to była wersja amerykańska -4 biegowa wybaczała kazdy bład i nie było tyle wahlowania :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej