Forum > Santa Fe (2006-
[Santa Fe CM] jak włączyć podgrzewanie szyby i lusterek w sa
jlupino:
Podgrzewanie przedniej szyby ogranicza sie do skierowania nadmuchu ciepłego powietrza na nią,tzn. nie jest ona podgrzewana elektrycznie-tak jak tylna(paski,folia itp.).
Nie wiem na pewno,ale w przypadku szyby przedniej jest chyba tylko dodatkowa grzałka w nadmuchu umieszczona,przez co szybciej uzyskuje sie nadmuch ciepłego powietrza.
Mistrz:
@up
Nie wiem jak jest w tym przypadku, ale wiem że są samochody mające podgrzewanie przedniej szyby na takiej zasadzie jak tylna, z tym że te paski są wzdłuż uszczelki po obwodzie (z tego co ja widzialem to bylo 2 paski, a pod wycieraczkami 3 lub 4). Było to tak zrobione ze trudno było na pierwszy rzut oka zauważyć, jednak taki bajer był. Nie pamiętam jednak jaki to był model i marka samochodu bo było to z 6-8 lat temu, ale na 100% takie coś było.
jlupino:
To,że są samochody z podgrzewaną elektrycznie przednią szybą to my też wiemy(np:ford)
Ale w przypadku santka CF po naciśnięciu guzika automatycznie przechodzi on w nadmuch na szybę,nawet wtedy gdy nie jest dmuchawa załączona.
Dziwi mnie,że ogłoszeniodawcy piszą,że ma on ogrzewaną przednią szybę.
Sam się zresztą na to nabrałem :-/
Miłek25:
Jlupino przyjrzyjrzyj się dokładnie przedniej szybie i na wysokości wycieraczek jest pasek podgrzewający i jak właczasz podgrzewanie to on ma w pierwszej kolejności odmrozić miejsce styku wycieraczek z szybą.
Brt:
Do podgrzewania przedniej szyby(wycieraczek) jest oddzielny przycisk na konsoli środkowej, zaraz pod radiem.
Nawigacja
[#] Następna strona