Forum > i30 FD
Ciężko wchodzące biegi
piter3333:
U mnie na poczatku tez ciezko biegi chodziły, jak bylo zimno nie moglem wrzucic wstecznego albo 1-ki, teraz mam 10 000 przejechane i jest znacznie lepiej.
Jendrek:
--- Cytat: "piter3333" ---U mnie na poczatku tez ciezko biegi chodziły, jak bylo zimno nie moglem wrzucic wstecznego albo 1-ki, teraz mam 10 000 przejechane i jest znacznie lepiej.
--- Koniec cytatu ---
Niezły masz przebieg ....
Ja muszę poczekać na wyrobienie skrzynki ok. 10 lat :-)
Ale nie jest tak źle ... po prawdzie nie mam problemów z jedynką , natomiast parę razy wsteczny protestował ... trzeba wyczuć "ścieżke dojścia", już powoli wyczuwam.
Kałasznikow:
Witam.To mój pierwszy wpis na forum.Mam benzynę 1,4.Przejechałem dopiero 3 tys.i jedynym problemem który występuje to jest wsteczny gdy skrzynia jest zimna.
Ale przestałem sie tym przejmować ,po prostu wysprzęglam dwa razy jak w starze 28 i wchodzi wtedy jak w masło.
Jak skrzynka troche popracuje jest lepiej ,wtedy wsteczny wchodzi bez problemu lub z lekkim zgrzytnięciem.Z pozostałymi biegami nie mam problemu.Wcześniej jeździłem PUNTEM i tam nigdy z biegami nie było problemów ,biegi wchodziły leciutko.
NIe dopuszczam mozliwości by serwis grzebał mi w skrzyni .
Pozdrawiam wszystkich i życzę szerokiej drogi.
kml:
--- Cytat: "Kałasznikow" ---NIe dopuszczam mozliwości by serwis grzebał mi w skrzyni
--- Koniec cytatu ---
Jeżeli cokolwiek będzie podejrzane to nie jest możliwość tylko konieczność. Moim zdanie lepiej 15razy rozbierać skrzynie w samochodzie na gwarancji niż raz po jej zakończeniu.
gt115pssss:
kml, dokaldnie tak.
panowie dzisiaj juz pisalem w innym temcie o skrzyni w i30, jednak teraz juz calkiem powaznie
czy ktos cos z tym robil w ASO? by cmoze wymiana synchronizatora przynioslaby efekt?
moze problem lezy w hydraulice? (oby nie)
Nawigacja
[#] Następna strona