Forum > i30 FD
Ciężko wchodzące biegi
kml:
--- Cytat: "gt115pssss" ---by cmoze wymiana synchronizatora przynioslaby efekt?
--- Koniec cytatu ---
Wiesz jak to jest w Polska - będą sie opierać/zapierać/zniechęcać tak długo jak się da a nawet jak rozbiorą tę skrzynię to na 99% dowiesz sie, że jest cud malina. Obawiam sie, że taki zakupowany urok hyundaia że nie moge sobie poradzić z tematem skrzyń. Wydaje mi sie, ze jedynym rozwiązaniem byłoby wyjęcie skrzyni i zawiezienie jej do
"skrzynkowców" to _może_ jak by ją rozebrali to dałoby sie coś tam poprawić ( tak jak w VW transporter 5 )
Generalnie to po prostu trzeba z tym żyć...
gt115pssss:
u nas narazie w normie. ale przebieg zerowy ;)
az starch sie bac co sie bedzie dzialo w nowym coupe ;)
kml:
--- Cytat: "gt115pssss" ---az starch sie bac co sie bedzie dzialo w nowym coupe ;)
--- Koniec cytatu ---
W Genesis podobno jest wszystko jak trzeba. BTW: kiedy będzie można zobaczyć genesis w Polska?
Jarek:
U mnie 1000 km przebiegu i biegi wchodzą bardzo dobrze. Jedyny problem ze wstecznym polega na tym, że w Xsarce mam go naprzeciw piątki a tu jest obok jedynki i czasem mam moment zawahania :lol:
majpitek:
Witam@
Mam hultaja i30 crdi 90 kucyków z 2008 roku. Problemy ze wstecznym występują sporadycznie (może kilka razy przez 9 miesięcy) i mam wrażenie, że były związane z niedokladnym ( nie do końca) wysprzęgleniem. Co do blokady skrzyni, to miałem ten patent w jednym z poprzednich samochodów (opel astra) i NIGDY więcej. To działa głównie na właściciela (jego nieuzasadniony spokój), a potrafi dać po kościach, zwlaszcza w trasie.
Pozdrawiam.
Nawigacja
[#] Następna strona