Forum > Tucson JM
[Tucson] Światła LED w miejscu halogenów - czy ktoś montował
Nix2:
To jeszcze poproszę kogoś kto ma taką zaślepkę, że to tylko zaślepka.
Mam kolegę który twierdzi że mimo że klima jest ręczna, to i tak posiada podłączony czujnik... może mieć rację ?
llcoolm:
--- Cytat: "Nix2" ---To jeszcze poproszę kogoś kto ma taką zaślepkę, że to tylko zaślepka.
Mam kolegę który twierdzi że mimo że klima jest ręczna, to i tak posiada podłączony czujnik... może mieć rację ?
--- Koniec cytatu ---
może sprawdź czy tam idą jakieś kabelki :) chętnie się dowiem bo mam tak samo :):)
lukasgo:
Przy klimie ręcznej w teorii występuje zaślepka. Przy klimie auto jest tylko czujnik nasłonecznienia. Przy klimie auto i czujniku świateł występuje czujnik "podwójny" z zintegrowanym modułem sterującym.
Przerabiałem temat, bo doposażyłem swoje autko właśnie o czujnik świateł - wystarczy mieć manetkę i czujnik. Wszystkie kabelki są na swoich miejscach :]
Jeśli chodzi o fabryczny DRL - występują dwie wersje - europejski i amerykański. Amerykański to ten, których pewnie wszyscy chcielibyśmy mieć - długie na 30% mocy. Europejski to włączone na stałe światła mijania, przy włączonym zapłonie, niezaleznie od pozycji manetki.
bartekzg:
--- Cytat: "Nix2" ---Mam kolegę który twierdzi że mimo że klima jest ręczna, to i tak posiada podłączony czujnik... może mieć rację ?
--- Koniec cytatu ---
w tych czasach nie wiadomo - równie dobrze może mieć deskę od innego bo jakiś magik złożył auto z dwóch.
Nix2:
--- Cytat: "lukasgo" ---
Jeśli chodzi o fabryczny DRL - występują dwie wersje - europejski i amerykański. Amerykański to ten, których pewnie wszyscy chcielibyśmy mieć - długie na 30% mocy. Europejski to włączone na stałe światła mijania, przy włączonym zapłonie, niezaleznie od pozycji manetki.
--- Koniec cytatu ---
No nie wiem czy ten amerykański system jest tak pożądany w EU, bo nie ma na to homologacji- tym samym takie światła DRL są po prostu nielegalne!
Co do modelu EU to masz na myśli włączone na stałe światła mijania przy włączonym zapłonie czy włączonym silniku ???
Bo ja mam Tucsona z Danii, który nie ma czujnika zmierzchowego, a automatycznie włącza światła mijania przy włączonym silniku( nie zapłonie) przez rezystory... właśnie walczę z tym ustrojstwem, bo nie mogę założyć ledowych DRL bez odłączenia owego "automatu"...
Tak naprawdę to nie jestem pewien nawet czy dwa urządzonka pod maską, połączone wężykiem z podcisnieniem są właśnie rezystorami DRL, ale na to wygląda... Wiesz może jak wygląda taki rezystor ?
Nawigacja
[#] Następna strona