Forum > Tucson JM

[Tucson] Światła LED w miejscu halogenów - czy ktoś montował

<< < (12/31) > >>

Grzech61:

--- Cytat: "zbyh" ---Jak wyciągniesz kluczyk ze stacyjki to nie świecą
--- Koniec cytatu ---

Widocznie są różne rozwiązania.W moim przypadku pozycyjne sie świeciły  :-(

bartekzg:

--- Cytat: "llcoolm" ---
--- Cytat: "Nuna" ---
--- Cytat: "llcoolm" ---LED ma też inne korzyści bardziej przydatne
--- Koniec cytatu ---

A jakie na przykład -> w odniesieniu konkretnie do Tucsona? (mam nadzieję, że nie odpiszesz, że chodzi tu o koszt H4 :-/ )
--- Koniec cytatu ---

Dla mnie największą zaletą jest zmniejszenie zużycie energii elektrycznej podczas jazdy samochodem w dzień, pewnie będzie tego ze 150W. Być może mniejsze obciążenie prądowe przełoży się na jakieś minimalnie mniejsze spralanie. Odbłyśniki na pewno dłużej zachowają swoją żywotność. Również trwałość takiego oświetlenie nie jest bez znaczenia. – o środowisko też trzeba dbać.  :-)
I jeszcze jeden plus mogę zostawić samochód z włączonymi światłami na bardzo długi czasu bez obaw rozładowanie akumulatora  :-)
--- Koniec cytatu ---

zgadza się - w moim przypadku sprawa dotyczy przyczepki kempingowej - jadąc na dziennych zaoszczedzam  tyle energi że z nadwyżka wystarcza mi na chłodzenie lodówki a jak dojadę w nocy gdzie na dziko to LEDami bezpieczniej oswietlić sobie miejsce podczas rozbijania nić H4,
Tak więc ostsatecznie DRL nie jest dla uroku tylko w imię potrzeb i wygody.

llcoolm:

--- Cytat: "Grzech61" ---
--- Cytat: "zbyh" ---Jak wyciągniesz kluczyk ze stacyjki to nie świecą
--- Koniec cytatu ---

Widocznie są różne rozwiązania.W moim przypadku pozycyjne sie świeciły  :-(
--- Koniec cytatu ---

sprawdziłem i faktycznie gasną :) a ja głupi zawsze pokrętłem co by je wyłączyć :-/
mogły by się gasić z opóźnieniem np 1min

ZYGID:
Witam.
Powiem Wam że czegoś tu nie rozumiem, w moim TUCSONIE swiatła zapaleją się samoczynnie po odpaleniu silnika, nie pali się tylko światło w licznikach, po włączeniu świateł mijania pokretłem zapala się oświetlenie licznika i swiatła się troche rozjaśniają, ale w żaden sposób swiateł nie można wyłączyć (przy pracującym silniku, gasną po wyłączeniu zapłonu). Nigdzie nie ma żadnego włącznika AUTO,
Może jest jakiś sposób na wyłączenie swiateł o którym ja nie wiem (TUKSONA mam od niedawna)
Przy tym sposobie samoczynnego włączania się świateł tak jakby dziennych nie ma możliwości podłączenia LED.
MOŻE U MNIE COŚ JEST NIE TAK ???

zbyh:

--- Cytat: "ZYGID" ---ale w żaden sposób swiateł nie można wyłączyć (przy pracującym silniku, gasną po wyłączeniu zapłonu).
--- Koniec cytatu ---

Nie masz na włączniku pozycji Off. A może masz założony automatyczny włącznik świateł

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej