Forum > Tucson JM
[Tucson] Światła LED w miejscu halogenów - czy ktoś montował
Shadows:
Robi się ciepło, więc niebawem zamontuje nowe oświetlenie, wszystko już od dawna czeka.
Mam jeszcze jedno pytanie, od którego roku montowano kostkę pod DRL? Nie wiem czy w moim roczniku powinienem jej szukać czy nie bo i tak nie znajdę?
Grzesiekcichy:
Z tego co u siebie szukałem to nie ma takiej kostki.
Shadows:
Pod maską w skrzynce znalazłem bezpiecznik 15A z opisem DRL. (pierwszy rząd od przodu, jakoś trzeci bezpiecznik od lewej)
PS: LEDy zamontowałem w miejscu gdzie Ty masz, jedyne sensowne miejsce wg mnie - okrągłe lampy 90mm, 18LED na lampę. Fajniej byłoby w kracie pod tablicą rejestracyjną, ale tam nie ma jak zachować odległości 600mm :/
Temat wbudowanej instalacji DRL olałem mimo znalezionego bezpiecznika.
Grzesiekcichy:
Fajnie że Ci się podoba. Masz chyba te same lampy co ja. Mam złą wiadomość 2 lata raczej nie wytrzymają :(
Shadows:
Podejrzewam bo to chiński szajs, dałem za nie 35zł. Pierwsze przyszły już zepsute, nie działały trzy diody w jednej z lamp. Zwrot darmowy bo biorę zawsze paczkomat Allegro Inpost, ale montaż się przeciągnął w czasie, za to skwitowałem transakcję negatywem.
Ważne, że instalację już mam zrobioną, wymiana świateł w przyszłości zajmie max 30 minut (kostki, kable ukryte, do uchwytu wykorzystałem wkręty od osłony przeciwmgielnych)
Ogólnie chciałem testowo zamontować i chyba się to przyjmie.
Nawigacja
[#] Następna strona