Forum > Tucson JM
[Tucson] Światła LED w miejscu halogenów - czy ktoś montował
pablomaxim:
Piotrek79, cały zestaw kupiłem na chińskim ali. Trzeba uważać jedynie na kolor bo u nich czarny to jest bardzo nieprecyzyjne pojęcie. Ja swoje musiałem prysnąć pod kolor bo były szare w porównaniu do czarnego. Co do montażu to nie ma większych problemów jedynie przedłużyłem przewody bo oryginalne są zdecydowanie za krótkie. Jeżeli chodzi o halogeny to nie zauważyłem różnicy w strumieniu światła, być może jest.
Piotrek79:
Podoba mi się to rowiązanie i też muszę takie zanabyc droga kupna :)
Powiedz mi jeszcze czy do założenia tego zestawu trzeba zderzak odkręcić????
pablomaxim:
Nie trzeba zrzucać zderzaka. Osłony halogenów są od dołu mocowane na 2 wkręty a od góry na 3 zatrzaski ( uważać przy zdejmowaniu bo ciężko idzie i można ja łatwo urwać ). Przewody można poprowadzić dowolnie. U siebie przeciągnołem je pod zderzakiem w jego górnej części i przymocowałem paskami zaciskowymi. Sam element sterujący przymocowałem blisko skrzynki bezpieczników by mieć szybki i łatwy dostęp.
Piotrek79:
Dzięki.
Torby tylko kupić i zakładać.
Shadows:
A co sądzicie o takim rozwiazaniu? Np http://allegro.pl/2w1-swiatla-led-dzienne-i-kierunkowskazy-drl-turn-i6825003533.html
Są to żarówki 2w1 montowane zamiast żarówek kierunkowskazów. Świecą cały czas białe LEDy a po włączeniu kierunkowskazu migają na pomarańczowo.
Niestety nie widzę info o homologacji, jak prawnie to wygląda?
Nawigacja
[#] Następna strona