Forum > Matrix / ix20
[ix20] Kto ma ix20 w automacie?
lukasz.zst:
--- Cytat: "IgoReCzeK" ---
--- Cytat: "lukasz.zst" ---Na czeskim,słowackim, niemieckim forum ludzie piszą że palą im auta w korku 7,5L
--- Koniec cytatu ---
Jestem sceptyczny w tej kwestii. Pierwsza sprawa, to w korku automat nie pracuje, chyba, że ktoś jest leniwy i trzyma auto na D z wciśniętym pedałem hamulca (niepotrzebnie dociąża wówczas silnik, który więcej pali). Druga sprawa to nie sądzę, by silniczek 1.6 przełączał się przy 1500 rpm na kolejny bieg szczególnie poczynając od 3 do 5. ;-)
--- Koniec cytatu ---
Tylko automat ma 4 biegi , wszędzie piszę żeby w korku nie wrzucać pozycji N , chyba że dłużej stoisz.
Jestem naprawdę ciekaw jak inne automaty palą w ix20 , skąd ta różnica w spalaniu u innych użytkowników . I co może dać aktualizacja softu
IgoReCzeK:
--- Cytat: "lukasz.zst" ---Tylko automat ma 4 biegi , wszędzie piszę żeby w korku nie wrzucać pozycji N , chyba że dłużej stoisz.
--- Koniec cytatu ---
Spodziewałem się nowocześniejszej wersji ASB w tak innowacyjnym samochodzie - posiadającej 5 biegów, stąd taka sugestia. :-P Co do wrzucania N, to dobrze piszą, po prostu w ruchu ulicznym nie używa się tego położenia - zawsze wrzucam P! Poza tym pamiętajcie jeszcze o szybszym zużywaniu się konwertera w przypadku trzymania samochodu na hamulcu przy wrzuconym D.
lukasz.zst:
co to jest konwerter w automacie
IgoReCzeK:
Czytaj od 7 postu: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1914817.html , odpowiedzi powinny naświetlić czym jest konwerter?
Nawigacja