Forum > Accent
[Accent LC] Podnoszenie mocy w Accencie LC 1.3, przeróbki si
Łukasz:
--- Cytat: "kml" ---Otóż nie. do 126 wchodzi wszystko i bardzo łatwo a zwłaszcza silniki motocyklowe i wtedy dopiero zaczyna się zabawa jak małer na światłach wydaje dźwięki jak Hayabusa :D
--- Koniec cytatu ---
Oj nie wszystko a w każdym razie nie wszystko tak łatwo. Najmocniejszy ma ponad 500KM i silnik z... przodu ;)
--- Cytat: "skali" ---To nie lepiej kupić jakiegoś przecinaka w stylu BMW E30 2,3 czy 2,5 lub bardziej komfortowo Mercedes 124 Coupe ;>
Wydatek nie duży w stosunku do grzebania w Accencie i wizja bezsensownie wydanych pieniędzy, a spokojnie zaspokoi wszystkie motoryzacyjne potrzeby :)
--- Koniec cytatu ---
IMHO nie tak już abstrahując od tego, że ten wątek to dywagacje teoretyczne ;)
Czym się taki bmw wyróżnia na tle innych? Niczym a uturbiony Accent zdecydowanie by się wyróżniał.
--- Cytat: "Złośnik" ---Czasem awaria pojawia się nagle i dywagacje i zaczynającej się powolnej agonii odchodzą w niemoc.
--- Koniec cytatu ---
Nagłe awarie sprzęgła są raczej rzadkie.
--- Cytat: "tomek27" ---Łukasz, poczytaj trochę o montażu turbo a dopiero wtedy dalej się wypowiadaj w tym temacie.
--- Koniec cytatu ---
Ja i kml rozpoczęliśmy ten temat więc stawianie mi warunków co do pisania w tym temacie przez Ciebie jest co najmniej bezczelne.
Jeśli mamy ochotę sobie porozmiawiać o dupie Maryny i sprzęgle to o tym właśnie będziemy rozmawiać.
kml:
--- Cytat: "Łukasz" ---Oj nie wszystko a w każdym razie nie wszystko tak łatwo.
--- Koniec cytatu ---
Powinienem był doprecyzować, że chodzi silnik z tyłu. W takiej konfiguracji jest łatwo.
--- Cytat: "Łukasz" ---IMHO nie tak już abstrahując od tego, że ten wątek to dywagacje teoretyczne ;)
Czym się taki bmw wyróżnia na tle innych? Niczym a uturbiony Accent zdecydowanie by się wyróżniał.
--- Koniec cytatu ---
No wyróżnia się jak cholera: turbo lag, brak przyczepności, maksymalna wydumka, bardzo duże prawdopodobieństwo awarii przeniesienia napędu, dramatyczne problemy z trakcją po deszczu, brak dyfra o ograniczonym poślizgu, słabe hamulce i na końcu problem usztywnienia nadwozia.
Ewidentnie same zalety.
--- Cytat: "Łukasz" ---Nagłe awarie sprzęgła są raczej rzadkie.
--- Koniec cytatu ---
Aż tak rzadkie nie są :( Poza tym wydaje mi się, że istotna kwestia jest taka, że ta awaria nastąpi na 99% a to czy będzie mniej czy bardziej gwałtowna nie wydaje się być aż tak ważne wobec pewności, że wystąpi.
--- Cytat: "Łukasz" ---Ja i kml rozpoczęliśmy ten temat więc stawianie mi warunków co do pisania w tym temacie przez Ciebie jest co najmniej bezczelne.
--- Koniec cytatu ---
Nie jest do końca bezczelne. Ja wiem na ten temat mało a czytając Twoje posty widzę, że idea tej przeróbki Cię kompletnie nie rusza i w związku z tym odnoszę wrażenie, że wiesz jeszcze mniej ode mnie :-D
Łukasz:
--- Cytat: "kml" ---No wyróżnia się jak cholera: turbo lag, brak przyczepności,
--- Koniec cytatu ---
Bez przesady jeżeli chodzi o przyczepność to główną rolę odgrywają tu opony (pomijam systemy typu tcs). Można wstawić szersze opony klasy premium i przy rozsądnych modernizacjach z tym nie byłoby problemu.
Chyba, że miałeś na myśli prowadzenie auta. Tutaj głównym problemem byłoby bardzo miękkie, kanapowe wręcz zawieszenie Accenta. Zawieszenie można utwardzić, nieco zmniejszyć prześwit, założyć porządne "laczki" i problemy z trakcją i prowadzeniem rozwiązane.
--- Cytat: "kml" ---maksymalna wydumka, bardzo duże prawdopodobieństwo awarii przeniesienia napędu,
--- Koniec cytatu ---
To przy założeniu, że te elementy zostaną nieruszone. Jeśli ktoś dorobiłby kute komponenty (bo trwalszych zamienników raczej nie ma) to wszystko powinno działać długo.
--- Cytat: "kml" ---dramatyczne problemy z trakcją po deszczu, brak dyfra o ograniczonym poślizgu, słabe hamulce i na końcu problem usztywnienia nadwozia.
--- Koniec cytatu ---
Jak wyżej to wszystko da się ogarnąć, hamulce poprawić.
--- Cytat: "kml" ---Aż tak rzadkie nie są :( Poza tym wydaje mi się, że istotna kwestia jest taka, że ta awaria nastąpi na 99% a to czy będzie mniej czy bardziej gwałtowna nie wydaje się być aż tak ważne wobec pewności, że wystąpi.
--- Koniec cytatu ---
Wszystko kiedyś się musi zepsuć ale może do tego czasu na księżyc zdążę dojechać :lol:
--- Cytat: "kml" ---Nie jest do końca bezczelne.
--- Koniec cytatu ---
IMHO jest bo tor dyskusji został nadany jeszcze przed wycięciem postów do tego tematu i nie był stricte techniczny. Jak ktoś chce podyskutować to nikt mu nie broni ale jak ktoś wchodzi do wątku i zaczyna postem w którym dyktuje, którejkolwiek z osób w niej uczestniczących warunki to jest to bezczelne. Nazywajmy rzeczy po imieniu.
To tak jakby ktoś spóźnił się na jakąś imprezę i zamiast usiąść na wolnym miejscu to podszedł do jednego z uczestnikół i powiedział, że ma stąd wypadać bo "ja chcę tu usiąść".
--- Cytat: "kml" ---czytając Twoje posty widzę, że idea tej przeróbki Cię kompletnie nie rusza
--- Koniec cytatu ---
W jakim sensie?
Sama idea wydaje się być ciekawa a, że w życie jej nie wprowadzę to już inna sprawa. I wcale nie o chęci tu chodzi. Po prostu trzeba byłoby w to władować olbrzymią ilość kasy.
BTW ten wątek powinien się znaleźć w dziale OT. Od początku nikt konkretnych danych nie podawał i nikt nie poda. Dopóki nikt się na coś takiego nie zdecyduje (a to mało prawdopodobne) dyskusja będzie krążyć w sferach teoretycznych.
Wątek proponuje zakończyć. Wszystko co miało być powiedziane już powiedziane zostało. W sieci przeglądałem trochę zagranicznych stron i żadnych konkretów na ten temat znaleźć się nie dało a bez tego będziemy tylko odbijać piłeczkę dyskutując w kółko o tym samym :roll:
BartBartez:
Chcecie w miarę tanio zrobić N/A:
1.Wałek ssący do przeróbki bo pewnie dedykowanego brak - około 600 - 800zł
2.Dobry dolot - około 600zł
3.Wydech z kolektorem na zamówienie bo pewnie dedykowanego brak około 4000zł
4. Dobre sprzęgło około 1000 zł
Czyli za około 7000zł możemy uzyskać dodatkowe 20-30% mocy i modlić się, żeby wytrzymała skrzynia i półosie.
Jeśli chcemy go uturbić to trzeba dołożyć 2-3 razy tyle gotówki.
Można też za jakieś 2-3kzł wstawić silnik ze skrzynią od Coupety i modlić się żeby auto z takim zawieszeniem nie oderwało się od ziemi.
--- Cytat: "skali" ---bardziej komfortowo Mercedes 124 Coupe
--- Koniec cytatu ---
Szukam od kilku miesięcy i ciężko kupić coś wartego uwagi z silnikiem 3.2 za mniej niż 20 tyś zł(ceny dochodzą nawet do 38tyś za 20 letnie auto :-( )
tomek27:
--- Cytat: "Łukasz" ---Ja i kml rozpoczęliśmy ten temat więc stawianie mi warunków co do pisania w tym temacie przez Ciebie jest co najmniej bezczelne.
Jeśli mamy ochotę sobie porozmiawiać o du*** Maryny i sprzęgle to o tym właśnie będziemy rozmawiać.
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: "Łukasz" ---kml napisał/a:
czytając Twoje posty widzę, że idea tej przeróbki Cię kompletnie nie rusza
W jakim sensie?
Sama idea wydaje się być ciekawa a, że w życie jej nie wprowadzę to już inna sprawa. I wcale nie o chęci tu chodzi. Po prostu trzeba byłoby w to władować olbrzymią ilość kasy.
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: "Łukasz" ---Wątek proponuje zakończyć.
--- Koniec cytatu ---
Jesteś wspaniały człowieku. Gratuluję aktywności w wątku który założyłeś. Tylko zastanawia mnie po co tracisz czas swój i innych do pisania i czytania tych wypocin.
--- Cytat: "Łukasz" ---IMHO jest bo tor dyskusji został nadany jeszcze przed wycięciem postów do tego tematu i nie był stricte techniczny. Jak ktoś chce podyskutować to nikt mu nie broni ale jak ktoś wchodzi do wątku i zaczyna postem w którym dyktuje, którejkolwiek z osób w niej uczestniczących warunki to jest to bezczelne. Nazywajmy rzeczy po imieniu.
To tak jakby ktoś spóźnił się na jakąś imprezę i zamiast usiąść na wolnym miejscu to podszedł do jednego z uczestnikół i powiedział, że ma stąd wypadać bo "ja chcę tu usiąść".
--- Koniec cytatu ---
Z takim podejściem, każdy kto chcę zabrać głoś w Twoim temacie powinien poprosić Cie o pozwolenie. Phhh. Przeczytaj co BartBartez, napisał i zastanów się dlaczego to napisał. Gościu wie co pisze a nie pisze by czas czymś zaśmiecić.
Działaj a nie gadaj. Pozdrawiam.
Nawigacja
[#] Następna strona