Forum > Tucson JM

[Tucson] jakie wycieraczki?

<< < (6/6)

bartekzg:

--- Cytat: "chris18404" ---a jaki typ zapięcia?
--- Koniec cytatu ---

tutaj masz wraz z instrukcją zakładania - krócej się to robi jak ogląda ;)

Złośnik:
Używałem różnych i powiem szczerze, że najgorszy syf to Bosch. Najgorszemu wrogowi bym tego nie polecił. Od samego początku smugi zostawiały, wytrzymały chyba 6 tygodni.
Bardzo dobre są Valeo, zarówno zwykłe jak i płaskie. Cena swoją drogą ale uczciwie na rok wystarczają (lato+zima).
Żadnych cudów nie kupowałem typu bottari ani samych piór nie wymieniałem bo nie stać mnie płacić dwa razy za to samo. Dobre są też wycieraczki Norauto.

valdi:

--- Cytat: "Złośnik" ---Używałem różnych i powiem szczerze, że najgorszy syf to Bosch. Najgorszemu wrogowi bym tego nie polecił. Od samego początku smugi zostawiały, wytrzymały chyba 6 tygodni.
Bardzo dobre są Valeo, zarówno zwykłe jak i płaskie.  .
--- Koniec cytatu ---

No masz... :mrgreen: A ja uwazam, ze wycieraczki Boscha sa bardzo dobrej jakości, w Elantrze mam już chyba trzeci rok (płaskie), a w Ponym to już nie pamiętam ile lat nawet... (zwykłe) O dziwo, nawet nie są rozklekotane na przegubach i ciągle dobrze spełniaja swoją rolę.
Do Valeo zraziłem się, kiedy podczas śnieżycy na autostradzie, pękł mi plastik, guma się wysunęła i ramię zaczęło mi szorować po szybie. Zatrzymać się? Niemożliwe. Wyłączyć wycieraczki? Też niemożliwe. Jakoś dojechałem do zjazdu i przełożyłem tę od pasażera na moją stronę.
Oczywiście to było zdarzenie losowe, nie generalizuję ;-)

bartekzg:

--- Cytat: "Złośnik" ---Używałem różnych i powiem szczerze, że najgorszy syf to Bosch. Najgorszemu wrogowi bym tego nie polecił. Od samego początku smugi zostawiały, wytrzymały chyba 6 tygodni.
Bardzo dobre są Valeo, zarówno zwykłe jak i płaskie. Cena swoją drogą ale uczciwie na rok wystarczają (lato+zima).
Żadnych cudów nie kupowałem typu bottari ani samych piór nie wymieniałem bo nie stać mnie płacić dwa razy za to samo. Dobre są też wycieraczki Norauto.
--- Koniec cytatu ---

używałeś więcej jak jednego kompletu boscha? Może trafiłeś na np. podrabiane lub jakieś stare zleżałe itd.

moim zdaniem twoja opinia, skoro piszesz, że "Żadnych cudów nie kupowałem typu bottari" nie jest zbyt rzetelna.
Valeo zgoda to dobra marka ale jak wystarcza na rok to ja dziękuje.

chris18404:
Kupiłem tylne pióro do wycieraczki lecz okazało się ze jest w złym miejscu niż zapięcie...  Czy jest możliwość zamontowaniaz  nowej wycieraczki tylko samej gumki i  zamontowanie do starej?  Jeśli tak to jak to zrobić.  Z góry dzięki za odpowiedź...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej