Witam
Wymieniłem filtr paliwa , nie odłączyłem akumulatora ,przy okazji przełożyłem kable bo były w złym miejscu, odłączyłem wszystkie kostki od silnika i z powrotem przypiąłem , po odpaleniu brak mocy , silnik kręci do 3000 max 3200 obrotów, powpinałem kostki jeszcze raz i pokazało się check engine i dalej to samo ,ewidentny brak mocy , Jakieś pomysły Koledzy i Koleżanki . Filtr zalałem kostek nie pomyliłem.
Pozdrawiam
Matrix 1.5 crdi 12v
[ Dodano: 2012-10-23, 21:32 ]
Witam Ponownie
Naprawione ,byłem u diagnosty "60zł" z Matrixem, wykazało 3 błędy cisnienie paliwa ,temperatura i egr,resetował ale wracały , powiedział że jeden może siać na 3 błędy lub trzy są czujniki uszkodzone , kompletna diagnoza 200zł. Nie dało mi to spokoju postanowiłem spradzić wszystko jeszcze raz, zamontowałem stary filtr paliwa i to samo , sprawdziliśmy wiązkę rozkręciliśmy podszybie aby mieć lepszy dostęp do silnika i czujników, rozkręciliśmy całą wiązkę przedmuchałem te czarne wężyki od podciśnień podłączyliśmy wiązkę z powrotem i nagle wszystko ok, tylko check engine się dalej świeci w pamięci zostało.
p.s. Rada aby odłączć i podłączać wszystko na odłączonym AUK.
Pozdrawiam Stanisław