Autor Wątek: [Matrix] Spadek mocy po wymianie filtra paliwa max 3000 3200  (Przeczytany 6272 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

stanley84pl

• Gość
[Matrix] Spadek mocy po wymianie filtra paliwa max 3000 3200
« dnia: 21 Październik 2012, 22:23:33 »
Witam

Wymieniłem filtr paliwa , nie odłączyłem akumulatora ,przy okazji przełożyłem kable bo były w złym miejscu, odłączyłem wszystkie kostki od silnika i z powrotem przypiąłem , po odpaleniu brak mocy , silnik kręci do 3000 max 3200 obrotów, powpinałem kostki jeszcze raz i pokazało się check engine i dalej to samo ,ewidentny brak mocy ,  Jakieś pomysły Koledzy i Koleżanki . Filtr zalałem kostek nie pomyliłem.

Pozdrawiam

Matrix 1.5 crdi 12v

[ Dodano: 2012-10-23, 21:32 ]
Witam Ponownie

Naprawione ,byłem u diagnosty "60zł" z Matrixem, wykazało 3 błędy cisnienie paliwa ,temperatura i egr,resetował ale wracały , powiedział że jeden może siać na 3 błędy lub trzy są czujniki uszkodzone , kompletna diagnoza 200zł. Nie dało mi to spokoju postanowiłem spradzić wszystko jeszcze raz, zamontowałem stary filtr paliwa i to samo , sprawdziliśmy wiązkę rozkręciliśmy podszybie aby mieć lepszy dostęp do silnika i czujników, rozkręciliśmy całą wiązkę przedmuchałem te czarne wężyki od podciśnień podłączyliśmy wiązkę z powrotem i nagle wszystko ok, tylko check engine się dalej świeci w pamięci zostało.

p.s. Rada aby odłączć i podłączać wszystko na odłączonym AUK.

Pozdrawiam Stanisław

Offline KoTeK

• Giełda
[Matrix] Spadek mocy po wymianie filtra paliwa max 3000 3200 rpm tryb awaryjny
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Październik 2012, 23:07:54 »
Brakowało nam pomysłów, aby coś Ci podpowiedzieć.  :-?  Fajnie, że udało Ci się rozwiązać problem. :-)

danwielki

• Gość
[Matrix] Spadek mocy po wymianie filtra paliwa max 3000 3200 rpm tryb awaryjny
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Lipiec 2013, 17:51:25 »
mam problem podobny ale z ix 20 brak mocy jadąc z górki czy na równym samochód traci moc po prostu slabnie trzeba mu przydusic albo poczekać po upływie 5 sekund moc wraca najgorzej przy wyprzedzaniu czego to wina