A już myślałem, że w końcu ktoś to zrobił

Według mnie to będzie koszmarnie drogie i jeszcze koszmarniej długotrwałe. Z tego co mi wiadomo to accenta nie ma silnika i skrzyni, które pasują od strzała i nie wymagają rzeźby. Poza tym jest tak jak napisał Igor czyli zabawa z elektroniką.
Kiedyś był jeden accent turbo i lata temu koszt przeróbki był szacowany na jakieś 7 tys PLN a to były czasy kiedy PLN było coś warte.
Na YT jest sporo accentów turbo i po swapach, ale podniesienie mocy przy przednim napędzie prowadzi do sytuacji kiedy na 4 (czwartym) biegu samochód zrywa przyczepność :/ O trwałości sprzęgła i skrzyni szkoda gadać.
Raz widziałem zdjęcia accenta z motorem 2.0, ale to robił jakiś duży warsztat i samochód był wybebeszony do gołej blachy a pomiędzy komorą silnika a kabiną wystawała wiązka kabli.
Chciałbym kiedyś zobaczyć takiego accenta po swapie, ale wątpię żeby to się stało kiedykolwiek.
Nie wydaje mi się żeby znalezienie kogoś kto to ogarnie za mniej niż wartość kilku accentów plus silnika i skrzyni oraz ch g w co jeszcze.